Samsung Galaxy S10'da Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyucusu Bulunacak

Son gelen raporlara göre Güney Koreli Samsung şirketi yeni amiral gemisi Galaxy S10'da ekrana gömülü parmak izi okuyucusu kullanacak.

Galaxy S9'un piyasaya sürülmeden önce ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip olacağı yönünde güçlü iddialar vardı. Fakat ne Galaxy S9 nede Galaxy Note 8 modelinde böyle bir durum gerçekleşmedi. Şimdi ise bir sonraki amiral gemisi telefonlarından Galaxy S10 ve Note 9'da ekrana gömülü parmak izi okuyucusu bulunacağı söyleniyor.

Şuanda ortaya çıkan söylentiler Galaxy S10'un ekranın altında parmak izi okuyucusuna sahip olabileceğini gösteriyor. Kore'den gelen raporlara göre Çinli şirketlerin bu teknolojiyi kullanmaya başlamasıyla beraber Samsung'un da bu teknolojiyi kullanmaya başlayacağını gösteriyor.

Önceki raporlar Samsung'un bir süredir şirket içi üretim olan bir parmak izi teknolojisiyle deneme yaptığını öne sürerken diğer raporlar ise Qualcomm'un Galaxy S10 ile birlikte bu yeni teknolojiyi piyasaya sürebileceğini gösteriyor.

Ekrana gömülü parmak izi okuyucusu halihazırda Çin merkezli Vivo'nun bazı modellerinde yer alıyor. Bugün tanıtılan Xiaomi Mi 8'in en üst varyantında da yer alan bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda birçok cihazda kullanılması bekleniyor. Elbette şuan için normal parmak izi okuyucusuna göre daha yavaş çalışan ekrana gömülü parmak izi, zamanla geliştirilerek çok daha hızlı bir hale getirilecektir.

Whatsapp