Samsung Galaxy S10 ve 2019'daki Diğer Telefonları için Yeni Parmak İzi Tarayıcı Sensörünü Duyuracak

Samsung'un 2019 yılında piyasaya sunulacak yeni akıllı telefon modellerinde, şirket tarafından geliştirilen yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcı sensörü kullanılacak.

Samsung, Samsung Galaxy S10 modelinde, kendisinin geliştirdiği yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcısı kullanmayı planladığı gibi, Galaxy A (2019) serisi gibi daha uygun fiyatlı cep telefonları içinde de bu teknolojiyi sunmayı planlıyor. Bu bilgi, ünlü twitter kullanıcısı Ice Universe'den geliyor ve Galaxy Note 9'un ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacağı yönündeki iddiaları da yalanlıyor. 

Samsung'un 2019 yılında Apple'ın stratejisini izleyeceği ve 5.8 inç, 6.2 inç ve 6.4 inç ekranlara sahip üç yeni model sunacağı iddia ediliyor. Bu cihazlardan sadece 6.1 inç ve 6.4 inçlik modellerin ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacağı iddia ediliyor. Bu yeni telefonların biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini ise Qualcomm'un sağlayacağı belirtiliyor. Qualcomm, diğer bazı şirketlerin geliştirdiği optik tarayıcılardan farklı olarak, yeni bir ultrasonik parmak izi tarayıcı çözümünü 2017'nin ortasında duyurmuştu, ancak teknik zorluklar bu teknolojinin önde gelen firmalar tarafından kullanılmasını engellemişti. 

İlginç bir şekilde, aynı haberde, pek çok Samsung cep telefonunun 2019'da bir ekran içi parmak izi okuyucuya sahip olacağı söyleniyor ve ayrıca Samsung'un bu özelliğin Galaxy S10 serisini popüler yapacağını ve Güney Koreli üreticinin 60 milyon adet Galaxy S10 satışı beklediği belirtiliyor.

Samsung ayrıca, daha büyük ve en pahalı modeli olacak Galaxy S10'un 6.4 inçlik versiyonunu üçlü arka kamera kurulumu ile farklılaştırmayı planlıyor.

Bu arada Samsung Mobile Başkanı Dj Kod, yaptığı bir açıklamada, Samsung Galaxy S10'un ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olmayacağını, bunun nedeni olarak da iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayacağını gösteriyordu. Açıkçası Samsung, en iyi ekran içi parmak izi tarayıcı deneyimini kullanıcılarına sunmak istiyor ve bunun için de biraz daha zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. 

Whatsapp