Samsung Galaxy S10 Plus Android 10 İle Çalışır Halde Bir Videoda Ortaya Çıktı

Samsung'un en güncel cihazlarından Galaxy S10 Plus modeli Android 10 üzerinde çalışan OneUI 2.0 arayüzü ile birlikte bir inceleme videosunda ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde bundan sonra sadece sürüm numaraları ile yoluna devam etme kararı aldığını açıklayan Google bu sayede yeni işletim sisteminin adının sadece Android 10 olduğunu belirtmişti.

Yavaş yavaş akıllı telefon üreticileri hangi telefonlarına Android 10 güncellemesi vereceğini açıklarken en çok merak edilen modellerden Galaxy S10 serisinin nasıl bir arayüz ile birlikte bu güncellemeyi alacağı da paylaşılan yeni bir video ile ortaya çıkmış oldu. Videoda Android 10 işletim sistemi üzerinde Samsung OneUI 2.0 arayüzünü kullanan bir Galaxy S10 Plus modelini görüyoruz.

Arka planda birçok teknik değişikliğin yapıldığını düşündüğümüz OneUI 2.0 arayüzünün tasarımsal anlamda çok büyük yenilikler içermediğini belirtmemizde fayda var. Özellikle jestler ve navigasyon tuşları tarafında yenilikler barındıran bu arayüz ile kullanıcılar sanal tuşlar konusunda daha fazla özelleştirmeye sahip olacak.

Tek tuşlu navigasyon butonunun ekranda daha az yer kaplaması sebebiyle birçok kullanıcı tarafından tercih edileceği düşünülüyor. Diğer taraftan yenilenen bildirim paneli ile kullanıcılar gelen mesajları veya bildirimleri daha pratik bir şekilde kontrol edebiliyor ve yanıtlayabiliyor.

Şimdilik güncellemenin ne zaman dağıtılacağı resmi olarak bilinmezken Google tarafından kararlı sürümün önümüzdeki aylarda dağıtılması bekleniyor. Kararlı sürümün ardından başta Samsung olmak üzere diğer akıllı telefon üreticilerinin de bu yıl sonuna kadar amiral gemisi modellerine Android 10 güncellemesini sunacağını düşünüyoruz.

Whatsapp