Samsung, Galaxy Note9'un Tanıtım Tarihini Açıkladı

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note9 tanıtımını yapacağı Unpacked etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandı. İşte Galaxy Note 9 tarihi.

Sayısız söylentilerden sonra Galaxy Note 9'un 9 Ağustos'ta duyurusunun yapılacağını açıklayan Samsung, resmi sosyal medya kanallarından da bu bilgiyi teyit ederken, Galaxy Note 9 duyurusunu beklenenden birkaç hafta ileriye taşıyarak eski programına geri döndü. 

https://www.youtube.com/watch?v=pSaE5LbAHKo

Aslında, yayınlanan duyuru görselinin kendisi, Galaxy Note 9'un herhangi bir özelliğinden bahsetmiyor, ancak göze çarpan bir şekilde altın bir S Pen özelliği dikkat çekiyor ki bu da amiral gemisinin yeni bir altın varyantının da piyasaya sunulabileceğini düşündürüyor. Her halükarda, Samsung'un bu yıl Bluetooth destekli bir S Pen piyasaya süreceğini ortaya çıkması, Galaxy Note 9'un dokunmatik ekran kalemine olan ilgiyi düşürmesi bekleniyor. Yeni S Pen kullanıcıları, bağlı cihazın yakınındayken, kalemi kablosuz bir mikrofon olarak kullanabilecek. Ayrıca kullanıcılar boş bir kağıt üzerine de yazı yazabilecek. Ancak Stylus'un mürekkepsiz olması nedeni ile kağıt üzerinde yazılar görünmemekle birlikte anlık olarak amiral gemisinin ekranında not olarak görüntülenecek. 

Cihazın teknik özellikleri konusunda ise Qualcomm’un Snapdragon 845 yonga seti ABD’nin varyantının içinde yer alacak. Uluslararası model ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 Octa yonga setine sahip olacak. İşlemci, 6GB RAM ve 128GB ve 256GB dahili depolama alanı ile eşleştirilecek. Bu arada Galaxy Note9'un bazı pazarlarda 8GB RAM ve 512GB dahili depolama alanına sahip versiyonu da satışa sunulacak. 

Samsung Galaxy Note9'un 9 Ağustos tarihindeki tanıtımından sonra Samsung'un iki haftalık bir ön sipariş süreci başlatması bekleniyor. Galaxy Note9, Ağustos ayı sonunda raflardaki yerini alacak. 

Whatsapp