Samsung Galaxy Note9, Galaxy S9 ve S9+ Android 9.0 Pie Güncellemesi, Ocak 2019'da Geliyor

Samsung, amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy Note 9, Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için Android 9.0 Pie güncellemesi takvimini açıkladı.

Samsung, San Francisco'daki yıllık Samsung Geliştirici Konferansı'nda (SDC), amiral gemisi Galaxy Note9, Galaxy S9 ve S9 + akıllı telefonların Ocak 2019'da Android 9.0 (Pasta) güncellemesini alacağını doğruladı. Şirket, yeni güncellemeyi, kullanıcının önemli olan şeylere odaklanmasına yardımcı olduğu için One UI olarak adlandırıyor. Samsung'un tanıtımında güncelleme ile ilgili olarak "Donanım ve yazılım birlikte uyum içinde çalışırken, sadece ihtiyacınız olanı görün, telefonunuza bakarken ve kullanırken, doğallığı hissedin" denildi. 

Samsung ayrıca, Android 9.0 One UI Beta programının, bu ay içinde ABD, Almanya ve Güney Kore'de başlayacağını da duyurdu. Çin, Hindistan, Fransa, Polonya, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa ve Asya'daki daha fazla ülke de ikinci aşamada açık beta programına dahil edilecek. Şirketten yapılan açıklamada, "Final testine giden yolda, beta yazılımı hataları veya sorunları içerebilir ve ticari olarak mevcut yazılımla aynı özellikleri içermeyebilir" denildi. 

Beta test kullanıcısı olmak için, kullanıcıların Samsung Apps uygulamasını Galaxy Apps veya Google Play Store'dan indirmeleri gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, Bildirimler bölümüne gidin ve beta kayıt başvurusu göndermek için “One UI Beta Program Kaydı” nı seçin. Kayıt olduktan sonra Ayarlar'a gidin ve Yazılımı Güncelle menüsüne girerek Güncellemeleri Elle İndir seçeneğini seçin. Artık, beta yazılımı indirip telefonunuza kurabilirsiniz. 

Samsung ayrıca, güncellemenin Ocak 2019'da yayınlanacak kararlı sürümü öncesinde, kullanıcıların geri bildirimlerine önem vereceklerini de belirtti. 

Whatsapp