Samsung Galaxy Note9 darbelere karşın ne kadar dayanıklı?

Samsung firmasının geliştirdiği yeni nesil amiral gemisi cep telefonu Galaxy Note9'u stüdyolarında konuk eden JerryRigEverything, dayanıklılık testine tabi tuttu.

Akıllı telefon üretiminin en yüksek sevkiyat rakamlarına ulaşan ismi olarak karşımıza çıkan Samsung firması, Galaxy Note9 olarak isimlendirdiği yeni cihazını kısa süre öncesinde satışa sundu. İçerdiği teknik özelliklerle birlikte kimi kullanıcıların ilgisini üzerine çeken cihaz, kimi tüketicilerin ise Note 8'e olan benzerliği ve teknik özellikleri ile eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

Cihazın en çok merak edilen önemli detaylarından birisi olarak ise dayanıklılık seviyesi karşımıza çıkarken, bu bağlamda dayanıklılık testi cihaza uygulandı. 6.4 inç genişliğinde oldukça geniş bir dokunmatik panel üzerinde şekillenen cihazın geniş ekranı yüzünden darbelere karşı dayanıksız olduğu öne sürülürken, JerryRigEverything isimli YouTube kanalının gerçekleştirdiği testle birlikte bu merak ortadan kalktı.

Tüm Gorilla Glass 5 cep telefonlarında olduğu gibi Galaxy Note9 ekranı çizilme testinde oldukça önemli bir dayanıklılık sergilemeyi başarırken, 5. seviyeye kadar sorun gözlemlenmedi. Ancak sıra altıncı seviyeye ve itibarine geldiğinde cihazda oldukça önemli çizikler gözlemleniyor. Lafı fazla uzatmadan sizi aşağıdaki dayanıklılık testi videosuyla baş başa bırakalım ve dilerseniz bunun ardından sayfanın alt kısmında yer alan ilgili cihazlar sekmesindeki Galaxy Note9 sayfasından cihaza ait tüm teknik detayları öğrenebileceğinizi unutmayın.

Whatsapp