Samsung Galaxy Note9, Çin'in MIIT Sertifika Sürecinde Ortaya Çıktı

Samsung'un önümüzdeki yaz aylarında piyasaya sürmesi beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Note9, Çin'de MIIT sertifikasyon sürecinde görüntülendi.

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ın piyasaya sunulması ile birlikte, söylentilerin odasına Samsung Galaxy Note9 yerleşti. En son bilgi, Çin'deki MIIT (Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı) tarafından sızdırılan bir yetkilendirme belgesi üzerinden geliyor. 

Çin MIIT Sertifika programı üzerinden sızdırılan iki liste, SM-N9600 ve SM-N9608 olmak üzere iki farklı cihaz için model numaralarını ortaya koyuyor. Bunlar, Samsung'un Çin pazarı için alışılagelmiş isimlendirme stratejisi göz önüne alındığında iki farklı versiyonu işaret ediyor. Ne yazıkki sertifika süreci akıllı telefon hakkında herhangi ek bir bilgiyi ortaya koymuyor ancak en azından geliştirme sürecinin programa uygun olarak devam ettiğini gösteriyor. 

Nisan ayının başlarında ortaya çıkan önceki sızıntıya göre, Galaxy Note9 18.5: 9 en boy oranına sahip 6.4 inç Super AMOLED Quad HD+ ekran, 3,850 veya 4,000 mAh batarya, ABD versiyonu için Snapdragon 845 yonga seti ve tabiki Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile birlikte gelecek. Cihazın ekran gömülü parmak izi tarayıcı sensöre de sahip olacağına dair bazı söylentiler de durduk ancak bazı haberlerde bu teknolojinin Samsung'un hedeflediği kullanıcı deneyimini yaşatmaması durumunda kullanılmayacağı belirtiliyor. 

Whatsapp