Samsung Galaxy Note9 Android 9 Pie Güncellemesinin Görüntüleri Sızdırıldı

Samsung'un Android 9 Pie üzerinde geliştirdiği yeni arayüzü Samsung Experience 10 bugün Galaxy Note9 üzerinde çalışırken görüntülendi.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan Samsung Experience 10 arayüzüne sahip Galaxy S9'un ardından bugün ise aynı arayüz Galaxy Note9 üzerinde çalışırken ortaya çıktı. Aşağıdaki görüntülerden görebileceğiniz üzere Galaxy Note9'da yer alan arayüz Galaxy S9 serisinde yer alan arayüzden biraz daha farklı gibi görünüyor.

Şuan için indirilebilir bağlantısı bulunmayan yazılımın çok yakında Note9 modelleri için dağıtılacağını düşünüyoruz. Güney Koreli şirket uzun bir süredir S9 serisi ve Note9 modelinde Android 9 Pie işletim sistemi üzerinde çalışan Samsung Experience 10 arayüzünün testlerini yapıyordu.

Genel itibariyle bakıldığı zaman mevcut Samsung Experience 9.5 arayüzüne kıyasla yeni yazılımın daha iyi ve çok daha farklı göründüğünü söyleyebiliriz. Ayarlar menüsünün baştan aşağı yenilendiğini görüyoruz. Ayrıca bildirim paneli yenilenen tasarımı ile kullanıcılara daha pratik bir kullanım sağlıyor.

Kilit ekranında yeni bir saat ve ana ekran içinde yeni bir başlatıcı uygulamasının kullanıldığını görüyoruz. Samsung notlar, Samsung mesajlar ve Hatırlatıcı uygulamaları için yeni simgeler tasarlanmış gibi görünüyor. Alt tarafta yer alan sanal butonlarda da değişiklik yapıldığını görüyoruz. Android 9 Pie ile beraber S Pen kalemi için yeni özellikler eklenmemiş olsa da mevcut özelliklerin devam edeceğini görüyoruz.

Note 9’un mevcut kamera uygulamasının yeni işletim sistemi ile beraber değişecek diyebiliriz. Kamera arayüzünde yapılan değişikliklerin yanı sıra teknik olarak kamera kalitesinde iyileştirme yapılıp yapılmadığı şimdilik bilinmiyor.

Yeniden tasarlanan uygulamalar arasında yer alan e-posta uygulaması artık gece modu özelliği ile koyu renkli bir temaya sahip olacak. Mesajlar uygulaması da e-posta uygulaması gibi gece modu özelliğine kavuşan uygulamalar arasında yer alıyor.

Whatsapp