Samsung Galaxy Note8, Güney Kore'de 850.000 Ön Sipariş Aldı

Samsung Galaxy Note8'in satışa rakamları, Güney Koreli şirket için rekor düzeyde gerçekleşebilir. Galaxy Note8'in Güney Kore ön sipariş rakamları, rekora işaret ediyor.

 Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan ancak yaşanılan batarya sorunları nedeni ile geri çağrılan Galaxy Note 7'den de dersler çıkararak, yeni amiral gemisi Galaxy Note8'i 23 Ağustos tarihinde resmi olarak duyurmuştu. Galaxy S8 ikilisinde de kullanılan çerçevesiz ekran tasarımına sahip Galaxy Note8, duyurusu ile birlikte büyük bir ilgi ile karşılaştı. 

Galaxy Note8, Samsung'un beklentilerini karşılamış ve şirketin kendi ülkesi Güney Kore'de 8 gün içinde 850.000 ön sipariş rakamına ulaştı. Galaxy Note8, 13 günde 380 bin ön sipariş alan Galaxy Note7 modelini de büyük bir farkla geride bıraktı. 

Galaxy Note8, Güney Kore'de 21 Eylül tarihinde raflardaki yerini alacak. Ancak ön sipariş sahipleri cihazlarına kavuşmaya başladı. 

Samsung, tüketici tercihleri ile ilgili olarak bazı istatistikler paylaştı. Galaxy Note8 satın alan müşterilerin büyük çoğunluğu (%65) 64GB modeline tercih ediyor ve 256GB Galaxy Note8 modelini tercih edenlerin oranı ise %35'te kalıyor. Samsung en çok tercih edilen rengin ise Siyah olduğunu ve onu mavi renk seçeneğinin takip ettiğini belirtiyor. 

Samsung Galaxy Note8'in satışına bugün 42 ülkede aynı anda başlandı. Galaxy Note8'in ön sipariş süreci devam eden Türkiye'de ise önümüzdeki günlerde satışa çıkması bekleniyor. 

Whatsapp