Samsung, Galaxy Note7'yi tekrar satışa sundu

Samsung'un phableti Galaxy Note7, Güney Kore'de tekrar satışa çıktı...

Samsung, Eylül ayı içerisinde önemli akıllı telefon modellerinden birisi olarak Galaxy Note7'yi resmi olarak duyurmuştu. Ayrıca yine aynı ay içerisinde Türkiye de dahil olmak üzere bir çok ülkede satışa sunulan cihaz büyük ilgi görürken, kısa süre içerisinde batarya fiyaskosu patlak verdi.

Bazı Galaxy Note7 kullanıcılarının cihazlarının şarjda iken yandığını belirtmelerinin ardından Samsung olayı soruşturmuş ve gerçekten de Galaxy Note7'nin kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atacak kadar tehlikeli olduğuna karar vermişti. Tüm dünya genelinde cihazın satışları durdurulmuş ve satılan Galaxy Note7 modelleri için ise değişim kararı alınmıştı.

Samsung, ilk olarak Güney Kore'de Galaxy Note7 satışlarının 28 Eylül tarihinde satışa sunulacağının bilgisini vermişti. Ancak erteleme gelmiş ve yeni tarih 1 Ekim olarak belirlenmişti. Bugün ise Samsung, söz verdiği üzere Galaxy Note7'yi Güney Kore'de satışa çıkardı.

Galaxy Note7 akıllı telefon, 5.7" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde iki yanı kavisli dokunmatik ekran içeriyor. 4GB sistem belleği cihazda yer alırken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş ve microSD kart ile istenildiğinde de arttırılabilmekte.

Akıllı telefonun yonga seti dört çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 olurken, ayrıca sekiz çekirdekli işlemcili Samsung Exynos 8890 içeren başka bir versiyon da bulunmakta. Google'ın Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan Galaxy Note7'nin arkasında 12MP kamera bulunuyor ve ön kamera da 5MP olarak geliyor.

Whatsapp