Samsung, Galaxy Note7'nin şarj edilmesini iptal edebilir

Samsung, 15 Aralık'ta ABD'de Galaxy Note7'nin şarj edilmesini tamamen önleyebilir.

Samsung, Ağustos ayında yüksek satış rakamları beklentisi ile Galaxy Note7 adındaki üst seviye phablet modelini duyurmuş ve aynı ay içerisinde de dünya genelinde satışa çıkarmıştı. Cihazın sunulmasının ardından firma Galaxy Note7'nin yanma / patlama haberleri ile sarsıldı. Yapılan incelemeler sonunda Samsung, akıllı telefonun bataryasının sorunlu olduğunu belirti.

Satılan Galaxy Note7 modelleri toplanarak, yerine yenileri verilirken, bu yeni modellerde de sorunun devem etmesi sonrası da Güney Kore devi Galaxy Note7'nin satışlarını tamamen durdurmuş ve üretimini de durdurma kararı almıştı.

Satılan modelleri ise geri toplayan firma, yerine Galaxy S7 edge ya da tamamen para iadesi seçenekleri sundu. Büyük oranda Galaxy Note7 akıllı telefonlar geri dönse de, bazı kullanıcılar tarafından geri getirilmeyen de bir çok Galaxy Note7 kullanılmaya devam ediyor.

Samsung, Galaxy Note7 sahiplerinin cihazlarını geri getirmesi için önlemler de almaya devam ediyor. Daha önce bir çok ülkede cihazın şarj kapasitesini %60 ile sınırlandıran firmanın aldığı bir başka önlem olarak Yeni Zelanda ve Avustralya da 15 Aralık tarihi itibari ile Galaxy Note7 akıllı telefonlar şebekeye bağlanamayacak. Diğer taraftan Kanada'da ise cihaz hem şebekeden atılacak, hem de Wi-Fi ve Bluetooth gibi iletişim yolları da engellenecek.

Diğer taraftan şimdi de Amerika Birleşik Devletleri'nden bir haber geldi. Cep telefonu operatörlerinden olan US Cellular, müşterilerine bir mesaj gönderirken, bu mesajda, 15 Aralık tarihi itibari ile Samsung'un Galaxy Note7'nin şarj edilmesini yazılım yoluyla tamamen engelleyeceği belirtiliyor. Böylece cihazın şarjı bittiğinde bir daha kullanılamayacak.

Whatsapp