Samsung, Galaxy Note7 üzerinden dava edildi

SAmsung'un bataryası patlayan akıllı telefonu Galaxy Note7 için dava geldi...

Akıllı telefon pazarında liderliğini sürdüren Samsung, geçtiğimiz ay en önemli akıllı telefon modellerinden birisi olarak Galaxy Note7'yi duyurarak pazara sunarken, bu akıllı telefon çok büyük bir sorunu da beraberinde getirdi. Cihazın bataryasında bulunan bir problem sonrasında akıllı telefonun patlama ve yanma tehlikesi olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma sonrasında Samsung, Galaxy Note7'nin dünya genelinde satışlarını durdurdu ve cihazı satışların durdurulmasına kadar satın alanların da bu sorunlu cihazlarının yeni bir Galaxy Note7 ile değiştirileceğini belirtti.

Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde Health Canada tarafından verilen bilgiye göre 70'den fazla vaka yaşanmış durumda ve Samsung'a bu konu ile ilgili olarak da ilk dava geldi. ABD'de bir Galaxy Note7 kullanıcısı, cebinde taşıdığı Galaxy Note7'nin yandığını ve vücudunda yaralanmaya neden olduğunu ileri sürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Florida'da yaşayan Jonathan Strobel, Galaxy Note7'nin pantolonun ön cebinde olduğu sırada patladığı ve yandığını, sağ bacağında da bu nedenle yanıklar oluştuğunu iddia ediyor. Stobel bu durum karşısında da Samsung'dan tazminat talebinde bulunuyor.

Samsung, Türkiye'de de kullanıcılara kendi resmi Türkiye sitesi üzerinden duyuru gerçekleştirmiş ve Galaxy Note7 sahiplerinin bu cihazlarını kullanmamalarını değişim gerçekleştirilene kadar akıllı telefonlarını kapalı tutmalarını istemekte.

Whatsapp