Samsung, Galaxy Note7 satışlarını yeni renklerle arttırabilir

Galaxy Note7 batarya skandalı sonrası yeni renkler cihaz için gelebilir...

Samsung'un yeni akıllısı Galaxy Note7, geçtiğimiz ay 2 Ağustos tarihinde resmi olarak duyurulmuş ve 19 Ağustos itibari ile de dünya genelinde satışa sunulmaya başlanmıştı. Cihazın sunulması ile birlikte büyük bir skandal da patlak verdi.

Bazı Galaxy Note7 sahiplerinin cihazlarının şarj esnasında yandığı şikayeti sonrasında, Samsung inceleme yapmış ve batarya problemi nedeni ile de Galaxy Note7 cihazının satışlarının dünya genelinde satışlarını durdurdu. Samsung, satılan Galaxy Note7 modellerini geri alacak ve yeni ve sorunsuz bir cihaz verecek.

Batarya sorununun, Samsung'a maliyetinin ise 1 milyar dolar seviyesinde olacağı kaydediliyor. Firma ayrıca kendi bünyesinde bulunan ve hatalı bataryaların üreticisi olan Samsung SDI tarafından üretilen bataryalara Galaxy Note7'de yer vermeyecek.

Gelen bilgilere göre Samsung, bu büyük zarar sonrasında darbeyi biraz da olsa hafifletmek için Galaxy Note7 akıllısının bazı yeni renklerini sunabileceği ifade ediliyor. Akıllı telefon Blue Coral, Gold Platinum, Silver Titanium ve Black Onyx olmak üzere dört renkte gelirken, yeni renkler de çok yakında pazara dahil olabilir.

Samsung Galaxy Note7, 5.7" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde iki yanı kavisli dokunmatik ekran içeriyor. 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi akıllı telefonda yer alırken, sunulan ülkeye göre Qualcomm Snapdragon 820 ya da Samsung Exynos 8890 yonga setinden güç alıyor.

Akıllı telefonun arkasında 12MP kamera, ön tarafında da 5MP kamera bulunuyor. İşletim sistemi ise Android 6.0.1 Marshmallow olmakta.

Whatsapp