Samsung Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus Tanıtıldı

Samsung'un uzun zamandır beklenen yeni amiral gemisi modelleri Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus bugün düzenlenen büyük bir etkinlik ile resmi olarak tanıtıldı.

Yılların en popüler akıllı telefon serilerinden biri olan Galaxy Note serisi ilk kez iki farklı ekran boyutuna sahip varyant ile beraber karşımıza çıktı. Samsung Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus modelleri sırasıyla 6.3 inç ekran ve 6.8 inç ekran panelleri ile beraber duyuruldu.

Yenilenen S Pen kalem sayesinde hareketleriniz artık Galaxy Note10 ekranında kontrol edilebilecek. Bu sayede çok daha fazla işlemi sadece kalemi kullanarak ekrana dokunmadan jestler ile gerçekleştirebileceksiniz.

Her iki model de aynı büyüklükte S Pen kalemler yer alsa da Note10  Plus modelinde 1440p + yani QHD+ çözünürlüğe (498ppi) sahip 6.8 inç dinamik AMOLED ekran paneli yer alırken Note10 modelinde ise 1080p + yani FHD+ çözünürlükte (401ppi) 6.3 inç dinamik AMOLED ekran paneli yer alıyor. Her iki cihazda HDR10 + özelliğiyle beraber geliyor.

İki modelde üçlü kamera kurulumu ile beraber gelirken telefonların arka tarafında 12 MP çözünürlüğünde f / 1.5 ve f / 2.4 değişken diyafram açıklığına sahip bir ana kamera bulunuyor. Geniş açı ve telefoto kamerasının yanı sıra OIS ile beraber birçok farklı yapay zeka özelliğini de kullanıcılara sunan telefonlar kamera konusunda bir hayli iddialı gibi görünüyor.

Galaxy Note10 Plus  aynı zamanda gerçek hayatta nesnelerin üç boyutlu modellerini oluşturmak için bir üç boyutlu ToF sensörü ile beraber geliyor. Ön tarafta 10 MP çözünürlüğünde f/1.7 diyafram açıklığına ve 80 derece açıya sahip bir kamera sunan Note10 serisi bir önceki modelden daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Canlı odaklama, arka planı bulanıklaştırma, süper sabitleme özelliği, 4K video kaydı ve yapay zeka özellikleri ile yazılım tarafında da zengin seçenekler sunan Note10 ikilisi gelişmiş bir video düzenleyicisi ile beraber geliyor. Bu sayede telefon üzerinden video düzenlemenin çok daha kolay bir hale geldiğini söyleyebiliriz.

Her iki modelin de 5G destekli varyantları bulunsa da bu varyantların belli pazarlarda piyasaya sürüleceği söyleniyor. Kutudan 256 GB dahili depolama alanı ile çıkan cihazların ayrıca 512 GB dahili depolama alanına sahip bir varyantı da bulunuyor.

Note10 kutudan 8 GB RAM ile çıkarken 5G destekli Note10 ise 12 GB RAM ile beraber geliyor. Diğer taraftan Note10 Plus varyantları ise kutudan 12 GB RAM ile beraber çıkıyor. Pazarına bağlı olarak Exynos 9825 veya Snapdragon 855 işlemcisine sahip olan telefonların kullanıcılara en iyi performansı sunacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Note10 bütün donanımını 3500 mAh kapasiteli pilden beslerken 25W hızlı şarj ile beraber geliyor. Abisi Note10 Plus ise 4300 mAh kapasiteli pil ve 45W süper hızlı şarj ile beraber geliyor.

AKG markalı Type-C girişli bir kulaklık ile gelen telefonlarda ayrıca stereo ses sistemi de yer alıyor. Samsung Galaxy Note10 ve Samsung Galaxy Note10 Plus modelleri 23 Ağustos'tan itibaren birçok pazarda satışa sunulacak. Bugünden itibaren ön siparişe sunulan telefonun ay tozu grisi, duman siyahı ve fildişi beyazı renk seçenekleri ile ülkemiz üzerinden de satın alabilirsiniz. Galaxy Note10 Türkiye fiyatı 9899 Türk Lirası olarak açıklanırken Galaxy Note10 Plus Türkiye fiyatı ise 11399 Türk Lirası olarak açıklandı.

Whatsapp