Samsung Galaxy Note 9 Modeline Ait Bir Kılıf Ortaya Çıktı

Samsung'un yeni amiral gemisi telefonu Note 9'un arka parmak izi sensörünün yerini

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus serisinde kameraların yan tarafında yer alan parmak izi sensörü birçok kişi tarafından eleştirilmişti. Çünkü kullanıcılar parmak izinin yerini bulana kadar kameraya birçok kez dokunabiliyordu. Bu sebeple sürekli olarak kamerayı temizlemeleri gerekiyordu. Bu durumun farkına varan ve kullanıcılardan gelen eleştirileri dikkate alan Samsung, Galaxy S9 serisi ile birlikte parmak izi sensörünü kameraların altına yerleştirmişti.

Not 9'un sızdırılmış CAD tabanlı render görüntüleri geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Render görüntülerinde Note 8 ile benzer şekilde yatay olarak yerleştirilmiş çift arka kamera kurulumu bulunan Note 9'un parmak izi sensörü de tıpkı S9 serisinde olduğu gibi kameraların alt tarafına yerleştirilmişti.

Note 9 ile birlikte parmak izi sensörü konumunun da değişeceğini görüyoruz. Ortaya çıkan render görüntüleri ve bugün sızdırılan Galaxy Note 9 silikon kılıfı üzerinden de görebileceğiniz üzere parmak izi sensörü artık yatay olarak yerleştirilmiş çift kameranın altında yer alacak. Bu sayede kameraya dokunmadan parmak izini kolay bir şekilde kullanabileceksiniz.

Bu durum tasarım noktasında Samsung için ufak bir değişiklik olsa da ergonomi tarafında birçok kişiyi sevindirecek büyük bir adım gibi duruyor. Umuyoruz ki Güney Koreli şirketin yeni üst seviye cihazında 4000 mAh gibi büyük bir pil kullanılır ve kullanıcılar her yönüyle üst seviye bir deneyim yaşar.

Whatsapp