Samsung Galaxy Note 9 Modeli 7 Nanometre İşlemci İle Beraber Gelecek

Samsung Galaxy Note 8 daha piyasaya çıkmadan Galaxy Note 9 haberleri gelmeye başladı. Gelen son bilgiler Galaxy Note 9 modelinin 8nm veya 7nm işlemci ile beraber geleceğini söylüyor.

Doğrudan kaynaktan yani Çin'den gelen yeni bir rapor, önümüzdeki yıl Galaxy S9'un ve Galaxy Note 9'un önceki modellerde olduğu gibi işlemcilere sahip olmayabileceğini iddia ediyor. Samsung'dam sızdırılmış mesajlara göre, Samsung Galaxy S9 modelinde 10nm'lik üretim sürecine sahip bir Exynos 9810 yonga seti, Galaxy Note 9'da ise 8nm veya 7nm'lik bir üretim sürecine sahip bir Exynos 9810 yonga setini kullanmayı planlıyor.

Açıkçası Galaxy Note 9 modeli eğer böyle gelirse nispeten Galaxy S9 modeline göre daha iyi bir seviyede gelecektir çünkü yapım sürecindeki değişiklikler güç tüketiminin azalmasına ve frekansı artırarak performansın artmasına yardımcı olacaktır. Bu teori, Samsung'un 10nm yonga setlerini amiral gemisi cihazları için biraz daha uzun süre piyasada tutması ve iyi bir yatırım yapması gerçeği göz önüne alındığında pekte mantıklı değil.

Şuan için TSMC, 7nm üretim sürecine sahip yonga setlerini 10nm'lik işlemcilere nazaran daha fazla üretmek istiyor. Bu da aslında Qualcomm'un Samsung'u yeni nesil işlemcileri için sıkıştırması anlamına geliyor. Sonuç olarak, Samsung Galaxy S9 için 10nm tabanlı Exynos 9810 işlemcisi Qualcomm marka işlemcileri de geride bırakabilir. Böylelikle Samsung hem 10 nm tabanlı yonga setlerini amiral gemisi cihazlarında kullanabilir hemde aynı zamanda 7nm veya 8nm tabanlı yongalar üretebilir.

Teknolojinin hızını yetişmek gerçekten zor. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemciler 28nm üretim sürecine sahip iken günümüzde artık işlemciler 10nm üretim sürecine girmiş durumda. İlerleyen yıllarda 7nm üretim sürecinden geçmiş işlemcileri akıllı telefonlarımızda görmeye başlayacağız.

Whatsapp