Samsung Galaxy Note 9 Ekran Üzeri Parmak İzi Sensörüne Sahip Olmayabilir

Samsung'un yaz aylarında piyasaya sunacağı Galaxy Note 9'un ekran içi parmak izi tarayıcı ile gelmesini bekleyen Samsung hayranları hayal kırıklığına uğrayabilir.

Son zamanlarda, Samsung'un akıllı telefon ekranı altında parmak izi sensörünü uygulamak için çok çalıştığı iddiasıyla ilgili pek çok haber ortaya çıktı, ancak şirketin bu teknolojiyi hangi ürünleri üzerinde uygulayacağı henüz belli değil.

Bu ayın başlarında ortaya çıkan bir Samsung patenti, Güney Koreli devin ekran üzeri parmak izi tarayıcı teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkça doğruladı, ancak yeni teknolojinin belirli bir cihazda uygulanacağına dair hiçbir detay ortaya çıkmadı. 

Şimdi, Güney Koredeki medya, Samsung'un, Ağustos ayında açıklaması beklenen Galaxy Note 9 yerine, Galaxy S10 ile birlikte, ekran üzeri parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanma eğiliminde olduğunu bildiriyor.

Bununla birlikte, Samsung'un yeni parmak izi sensörü teknolojisini Galaxy Note 9'a uygulamaya istekli olduğu, ancak fikrini değiştirdiği, çünkü geliştirme aşaması tamamlanmış olsa da, teknolojinin doğruluğunun geliştirilmesinin ve üretim maliyetlerinin azaltılması gerektiği belirtiliyor.

Daha önce Synaptics tarafından geliştirilen ekran üzeri optik tarayıcıları içeren akıllı telefonları piyasaya süren Huawei ve Vivo'dan farklı olarak, Samsung bir başka yaklaşımı benimsedi. Samsung, ultrasonik teknolojiye dayanan, daha doğru ancak üretim maliyeti daha yüksek olan bir ekran üzeri parmak izi sensörü geliştirmeye karar verdi. 

Samsung'un yeni ekran üzeri parmak izi sensör teknolojisinin uygulanmasını geciktirmesinin bir başka nedeni de şirketin sadece akıllı telefonlarında değil, diğer ürünlerde de bu teknolojiyi kullanmak istemesi olduğu belirtiliyor, bu yüzden tüm ürünlerde yapılan testlerin başarı ile sonuçlanmış olması gerekiyor.  

Whatsapp