Samsung Galaxy Note 8'in Tasarım ve Performans Özellikleri Hakkında Yeni Bilgiler Geldi

Samsung'un Android işletim sistemine sahip üst seviye phablet akıllı telefonları Galaxy Note serisinin yeni üyesi Galaxy Note8'in tasarım ve performans özellikleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ hakkında zaten yeterli bilgiye sahibiz. Bu nedenle meraklı gözler artık bir sonraki adıma yani Galaxy Note 8'e odaklanmış durumda. Galaxy S8'in bir çok özelliği hakkında sayısız bilgiler internete sızdırılmıştı ancak yine de merak edilen noktalar yok değil. Ancak Galaxy Note 8 çok ayrı bir konu. Zira Samsung'un başkan yardımcısı Koh, Ocak ayında yaptığı açıklamada "Daha iyi, daha güvenli ve çok daha yenilikçi bir Galaxy Note 8'i geri getireceğiz" demişti. 

Günümüzde "yenilikçi" teriminin içi biraz boşaltılmış olsa da Çin teknoloji blogu üzerinde, görünüşte mühendislik doğrulama adımlarının ilk aşamalardan geldiği belirtilen şematik bir Galaxy Note 8 görüntüsü paylaşıldı. Bununla birlikte şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda, telefonun özelliklerine dair bilgiler de paylaşıldı. 

Yonga Seti


 İddialara göre, Galaxy Note 8, Snapdragon 835 veya Exynos 9 serisi yonga setiyle gelecek. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde satış yapmak isteyen Samsung, bu bölge için Snapdragon 835 yonga setini kullanmak zorunda. Ancak uluslararası pazarlarda kullanılacak versiyonda yer alması beklenen Exynos 9 serisi yonga seti henüz resmi olarak duyurulmadı. Yeni Exynos 9 serisi yonga seti ile ilgili olarak şu ana kadar bilinen tek şey, bir test mühendisinin LinkedIn profilinde gizemli bir Exynos 9810 işlemcisinin bir listelenmiş olması. Son olarak Exynos 8895 yonga seti duyurulmuş ve Galaxy S8'in bu yonga ile pazara çıkması bekleniyor. Görünüşe göre Galaxy Note 8, Galaxy S8'den çok daha güçlü bir işlemciye sahip olacak. 

Ekran


 Galaxy Note 8'in ekran özelliklerine geçtiğimizde ise kaynaklar 6.4 inç büyüklüğünde ve 4K çözünürlükte Super AMOLED bir panel beklememiz gerektiğini iddia ediyor. Bu ekran 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe işaret ediyor ve yukarıda gördüğümüz şematik görüntüden de telefonun Galaxy S8 tasarımından ilham alacağı görülüyor. Bu aynı zaman Galaxy S8'in 18.5:9 en-boy oranını Galaxy Note 8'de de göreceğimiz anlamına gelebilir. Galaxy S8 ve S8 + 2.05: 1 oranına sahip olursa, Note 8'deki 4K panel 4428 x 2160 piksel olabilir, zira ekran üstü tuşlar için kullanılacak şerit yüz piksel kadar alanı işgal edebilir. Bu nedenle Samsung bu ekranı UHD+ veya 4K+ olarak adlandırabilir. 

Bellek


Samsung Galaxy Note 8, bellek özellikleri tarafında belki de Samsung için de bir ilk olacak. Zira iddialar Galaxy Note 8'in 6GB RAM ve 256GB’a kadar depolama özelliklerine sahip olacak. Samsung, Galaxy C9 Pro'yu Çin'de 6GB RAM’le sunmuş durumda ve iddialar Galaxy S8'in de 6GB RAM’li bir versiyona sahip olacağı yönünde. 256GB dahili depolama alanına sahip Samsung amiral gemileri hakkında uzun zamandır söylentiler vardı ancak bu iddiaların şimdiye kadar gerçeğe dönüşmediğini belirtelim. 

Tasarım


 Telefonun şematik görselinde yanlara baktığımızda, bir S-Pen yuvası, bir USB-C bağlantı noktası ve altta normal 3,5 mm ses girişi, üstte bir SIM / microSD kart yuvası ve solda, ses düğmelerinin altında bir Bixby butonu görebiliyoruz. Telefonun ön tarafında ise yüz tanıma ve ön kamera üniteleri bulunuyor. Burada Samsung'un "Infinity Display" adını vereceği 6.4 inçlik ekranı Galaxy Note 8'de kullanacağını duymak oldukça heyecan verici görünüyor. 

Bununla birlikte alt ve üst çerçevedeki delikler hakkında ise şimdilik bir fikrimiz yok. Bunların hepsi hoparlörler için olabilir veya Samsung'un Harman-Kardon'u satın almasından ve ses için AKG ile ortaklığından sonra bazı surround ses ayarları için olabilir. 

Whatsapp