Samsung Galaxy Note 10 da 5G Versiyona Sahip Olacak 

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy Note 10'un da sürpriz olmayan bir şekilde 5G versiyona sahip olacağı iddia ediliyor.

Samsung, geçtiğimiz günlerde, Exynos yonga setiyle çalışan Galaxy S10 ailesinin çekirdek kaynak kodlarını yayınladı. Kodu araştıran XDA Developers'taki geliştiriciler, çok ilginç bir şey buldular. Kodlar arasında, Galaxy Note'un 5G versiyonundan söz ediliyor.

Aslında bu durum, Galaxy S10'un 5G versiyonu ile geldiği göz önüne alındığında çok da şaşırtıcı bir durum değil ancak Samsung'un Galaxy Note 10 için de aynı yolu izleyeceğini bilmek açısından önemli. 

Ancak bu bilginin, birkaç ay önceki bir sızıntıya dayanan ve Galaxy Note 10'un kod adının "davinci" olduğu iddiası üzerinden elde edilen bir varsayım olduğunu belirtelim. Galaxy S10 çekirdek kaynak kodları arasında "davinci5G" adı dikkat çekiyor. 

Bu kod satırları, çekirdeğin hangi kamera sürücülerini başlatması gerektiğini belirliyor. Referans olarak "beyond0" kodu Galaxy S10e, "beyond1" Galaxy S10, "beyond2" Galaxy S10 + ve "beyondx" kodu ise Galaxy S10 5G'yi hedef alıyor.

Ancak, söz konusu kaynak kodları arasında "luge" kod adına sahip başka bir cihazın ismi de öne çıkıyor. Bu cihaz, bir zamanlar bir prototip olarak düşürülmüştü ancak Galaxy Fold olmadığını biliyoruz zira Galaxy Fold'un kod adı "Winner" olarak belirlenmişti. Bu nedenle, "luge", Güney Koreli şirketin şu anda geliştirmekte olduğu diğer katlanabilir akıllı telefonlardan biri olabilir.

Galaxy Note10'a gelince, şu an için sadece arkada dört kamera ve 6.66 inçlik bir ekrana sahip olacağını biliyoruz. Ancak önümüzdeki aylarda özellikle tanırım tarihi yaklaştıkça daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır. 

Whatsapp