Samsung Galaxy M30 Dikkat Çeken Özellikleriyle Beraber Tanıtıldı

Samsung Galaxy M30, Hindistan'da düzenlenen bir etkinlik ile resmi olarak duyuruldu. Üst seviyeye yakın özellikler sunan cihaz fiyatıyla şimdiden dikkat çekmeyi başarıyor.

Samsung'un yeni uygun fiyata iyi diyebileceğimiz özellikler sunan Galaxy M serisinin yeni üyesi Galaxy M30 bugün Hindistan'da düzenlenen bir etkinlik ile resmi olarak duyuruldu. Daha önce tanıtılan Galaxy M10 ve Galaxy M20 modellerinden daha iyi özellikler sunan cihaz yine uygun fiyat etiketine sahip olacak.

Samsung Galaxy M30 özelliklerine baktığımız zaman cihazın ön tarafında 6.4 inç boyutunda 2340 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlüğünde 19,5; 9 orana sahip Super AMOLED Infinity-U ekran paneli bulunuyor. İçerisinde Samsung'un kendi geliştirdiği sekiz çekirdekli Exynos 7904  işlemcisine sahip olan Galaxy M30'da grafik tarafında ise Mali-G71 bulunuyor.

İki farklı varyant ile piyasaya çıkacak olan cihazda 4 / 6 GB RAM ve 64 / 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunacak. Hafıza kartı desteği sayesinde 512 GB'a kadar kart takılabilen cihaz depolama yönünden kullanıcıları rahat ettirecek gibi görünüyor.

Kamera tarafında arkada 13 MP çözünürlüğünde f / 1.9 diyafram aralığına sahip ana kameranın yanında 5 MP çözünürlüğünde f / 2.2 diyafram aralığına sahip yardımcı kamera ve 5 MP çözünürlüğünde geniş açı desteği sunan üçüncü kamera ile gelen cihaz ön tarafta ise 16 MP çözünürlüğünde f / 2.0 diyafram aralığına sahip bir kameraya sahip olacak.

Arka tarafta parmak izi okuyucusunun yanı sıra yüz tanıma ile kilit açma özelliği sayesinde müşterilere farklı güvenlik yöntemleri sunan cihaz bağlantı tarafında ise Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 5 ve GPS + GLONASS gibi özellikler sunuyor.

Aynı zamanda 3.5 mm kulaklık girişi ve Dolby Atmos ses özelliği sayesinde müzik dinlemeyi seven kullanıcıları kendisine çekmesi beklenen M30'un üzerinde Android 9 Pie işletim sistemi ile çalışan Samsung Experience 9.5 arayüzü yer alacak. Tüm bu donanıma 5000 mAh hızlı şarj destekli batarya eşlik ederken telefonun bir günü çok rahat bir şekilde çıkarabileceğini söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy M30'un fiyatına baktığımız zaman cihazın 4 / 64 GB varyantı için yaklaşık 211 $ fiyat açıklanırken diğer taraftan üst varyant olan 6 / 128 GB modelin ise yaklaşık 253 $ olacağı açıklandı. Şimdilik ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor.

Whatsapp