Samsung Galaxy J5 Prime 2017 Özellikleri Ortaya Çıktı

Samsung'un geliştirdiği uygun fiyatlı akıllı telefon serisine ait yeni telefon Galaxy J5 Prime 2017'nin donanım özellikleri ortaya çıktı.

Geçen hafta FCC sertifikasyon sürecinde ortaya çıkan yeni Samsung Galaxy J5 Prime 2017 modeli bir kez daha ortaya çıktı. Fakat bu sefer cihazın tüm donanım özellikleri açık bir şekilde sızdırıldı. Yeni ortaya çıkan belgeye sayesinde Samsung'un yeni uygun fiyatlı akıllı telefonuna ait hemen hemen bütün donanım özelliklerini öğrenmiş olduk. daha fazla açıklık ekledi.

Galaxy J5 Prime 2017 akıllı telefonu 1.4 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A53 çekirdeği bulunan Exynos 7570 işlemcisinden gücünü alacak. Cihazda ayrıda 3GB RAM belleği ve 16 GB hafıza kartı ile arttırılabilir dahili depolama alanı bulunacak. 

Günümüzdeki cihazları düşündüğümüz zaman 16GB dahili depolama alanı çok az gelebilir fakat hafıza kartı ile bu alanın arttırılabilir olması iyi bir haber. Telefonda alışık olduğumuz AMOLED panel yerine daha uygun fiyata sahip olması nedeniyle 5 inç boyutunda HD çözünürlükte bir IPS LCD panel kullanılıyor.

Sızdırılan listeye göre Samsung Galaxy J5 Prime 2017 modelinin arka tarafında 13 MP çözünürlüğünde bir ana kamera bulunurken ön tarafında ise 8 MP çözünürlüğünde bir kamera sensörü yer alacak. Cihazın ön tarafında yer alan eve dönüş düğmesi ise aynı zamanda parmak izi okuyucusu görevi görecek.

Listeye göre ayrıca cihazın yazılım tarafında Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi bulunacak. Galaxy J5 Prime 2017 bütün bu donanım özelliklerini 2,500 mAh kapasiteli pil ile besleyecek. Cihazın resmi fiyatı ve çıkış tarihi şuan için tam olarak bilinmiyor.

Whatsapp