Samsung, Galaxy C Serisi Tanıtımı için Etkinlik Davetiyeleri Göndermeye Başladı

Samsung, Galaxy C Serisi altında yeni akıllı telefonlarını 26 Mayıs tarihinde duyurmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefon pazarının Güney Kore merkezli lideri Samsung,  önümüzdeki hafta yeni Galaxy C serisini başlatmaya hazırlanıyor. Güney Koreli üretici, 26 Mayıs tarihinde Çin'de düzenleyeceği tanıtım etkinliği için davetiyeleri göndermeye başladı. 

Samsung'un yeni Galaxy C serisine ait  şimdiye kadar iki farklı cihaz hakkında bilgiler internete sızdırılmıştı. Bu cihazlar, 5.2 inç büyüklüğünde full HD ekrana, Snapdragon 617 yonga seti,  4GB sistem belleği ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemine sahip Galaxy C5 ile aynı özelliklerde 5.5 full HD ekran ve Snapdragon 625 yonga setinden güç alacak olan Galaxy C7 olmuştu. 

Samsung,  geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı açıklamada üst seviye akıllı telefon satışlarının karlılığı korumak için yeterli olmadığını belirtmiş,  bu nedenle de bir çok orta ve seviye akıllı telefonu piyasaya sunmuştu. Güney Kore merkezli üretici internete sızdırılan teknik özellikleri göz önüne alındığında yeni Galaxy C serisini ise Galaxy J ve Galaxy E serisinin üstünde, Galaxy S ve Galaxy A serisinin altında konumlandıracak. 

Galaxy C5 ve C7'nin diğer teknik özelliklerine baktığımızda ise sırasıyla 2.600 ve 3.000 mAh batarya,  16MP arka kamera,  8MP ön kamera,  Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ve 64GB'a kadar microSD kart desteği olduğunu görüyoruz. Galaxy C5'in 1.599 Yuan (245$) fiyat etiketine sahip olması beklenirken, Galaxy C7 içinse fiyat beklentisi 1.799 Yuan (275$) dolaylarında olacak. 

Whatsapp