Samsung Galaxy A90 Kızaklı Kamera Sistemine Sahip Olmayacak

Samsung'un piyasaya sürdüğü Galaxy A80 modelinden sonra gözler Galaxy A90 modeline çevrilmiş durumda. Yeni sızıntılar Galaxy A90'ın kızaklı kamera sistemine sahip olmayacağını gösteriyor.

Adı halen kesin olmasa da büyük bir çoğunluğun Galaxy A90 olarak beklediği gizemli Samsung telefonu ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha öncesinde Galaxy R serisi altında piyasaya sürüleceği iddia edilen cihazın Galaxy A90 adı ile piyasaya çıkacağına dair somut sızıntılar ortaya çıkmıştı.

SM-A905 ve SM-A908 olmak üzere iki arklı varyant ile piyasaya çıkacak olan telefonda Snapdragon 855 yonga setinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy A90 modelinin işlemcinin yanı sıra diğer özellikleriyle de uygun fiyatlı bir amiral gemisi olması bekleniyor.

Kamera tarafında SM-A905 varyantının "Tilt OIS" özelliğinin yanı sıra 48 MP + 12 MP + 5 MP çözünürlüğünde üçlü kameraya sahip olacağı daha önce ortaya çıkmıştı. SM-A908 varyantın ise  arka tarafta 48 MP + 8 MP + 5 MP çözünürlüğünde üçlü kameraya sahip olacağı raporlarda ortaya çıkmıştı.

Galaxy A80'in çerçevesiz ve kızaklı kameraya sahip yapısı düşünüldüğünde Galaxy A90 modelinin de benzer bir tasarıma sahip olacağı düşünülüyordu. Gelen son bilgilere göre Galaxy A90 kızaklı bir kamera yapısına sahip olmayacak. Diğer detaylara bakacak olursak SM-A908 varyantında FullHD + çözünürlüğünde Süper AMOLED Infinity-U ekran paneli kullanılacak. Hem SM-A908 hem de SM-A905 varyantları 6,7 inç boyutunda ekrana sahip olacak.

Tasarım tarafında aralarında ufak farklar bulunması beklenen varyantlardan bir tanesinde 5G desteğinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Şimdilik cihaz tasarımları ile ilgili somut belgeler olmasa da yakın zamanda bunlarında sızdırılmasını bekliyoruz.

Whatsapp