Samsung Galaxy A9 Pro (2016), uluslararası pazara sunulacak

Samsung'un yeni Galaxy A (2016) ailesinin en üst üyesi yakında dünya genelinde satışa çıkacak.

Sunduğu modellerle bu sene adından söz ettiren firmanın en önemli cihazları arasında Galay A serisi yer alırken, Geçtiğimiz sene sonunda Aralık ayında Galaxy A (2016) olarak yeni nesil modeller duyurulmuş arkasından da dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de satışa sunulmuştu.

Galaxy A (2016) ailesinin en üst üyesi Galaxy A9 Pro (2016) olurken, henüz bu akıllı telefon Çin dışında sunulmuş değil, ancak arka arkaya gelen bilgiler çok yakında global pazarda satışa çıkacağı şeklinde.

Hatırlanacağı üzere bu ay başında Samsung SM-A910F model numarasına sahip akıllı telefon Hindistan'a giriş yapan gümrüklü malların takip edildiği ZAUBA'da ortaya çıkmıştı. Bu cihazın Galaxy A9 Pro (SM-A9100)'in uluslararası versiyonu olduğu iddiaları gelmişti.

Şimdi de bu akıllı telefon Wi-Fi Alliance (WFA) üzerinden Wi-Fi sertifikasyon sürecinde göründü. Cihazın SM-A910F model numarası ile sertifikasyon sürecinden geçtiği görülmekte. Ayrıca sadece tek SIM versiyonu değil, SM-A910F/DS olarak çift SIM kart destekli versiyon da aynı sertifikasyon sürecinden geçti.

Galaxy A9 Pro (2016) akıllı telefon 6" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlükte dokunmatik ekrana sahip. 4GB sistem belleği yer alırken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB olarak belirlenmiş.

Akıllı telefon gücünü ise sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 652 yonga setinden güç alırken, 16MP arka kamera ve 8MP ön kamera konumlandırılmış. Ayrıca işletim sistemi Google Android 6.0.1 Marshmallow olarak belirlenmiş ve batarya da 5.000mAh olmakta.

Whatsapp