Samsung Galaxy A9 (2018) Resmi Sitede Ortaya Çıktı

Samsung'un ve dünyanın ilk dört arka kameralı akıllı telefonu Galaxy A9 (2018) modeli bugün Samsung'un sitesinde listelenmeye başladı.

Samsung, piyasadaki rakipleri karşısında dersine iyi çalışmış gibi görünüyor. Çift kameralı cihazların ardından piyasaya üçlü kamera sistemine sahip cihazların çıktığını görmüştük. Şimdide Samsung dünyada bir ilke imza atarak piyasaya arka tarafta dört arka kameraya sahip bir akıllı telefon modelini sürecek.

Cihazın tasarım özelliklerinden başlayacak olursak Galaxy A9 (2018) 6.3 inç boyutunda inceltilmiş çerçevelere sahip 2160 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlükte bir AMOLED ekran paneli ile birlikte geliyor. Samsung'un birçok cihazında yer alan her zaman açık ( Always On Display ) özelliği bu cihazda da yer alacak. Arka tarafta cam materyale sahip olan cihazda bir parmak izi okuyucusu ve dört adet arka kamera yer alacak. Galaxy A9 Star modeline benzer şekilde kameraların dikey olarak arka kasanın köşeye yerleştirildiğini görüyoruz.

Yukarıdaki görselde görebileceğiniz üzere her bir kameranın farklı bir görevi varken gelen bilgilere göre Samsung bu cihazında da kendi geliştirdiği yapay zeka özelliklerine yer verecek. Bu sayede cihaz en iyi fotoğrafı kendisi ayarlayarak çekebilecek. Onlarca farklı sahne algılama yeteneği bulunan cihazın ilerleyen zamanlarda daha da iyi fotoğraflar çekmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan raporlar ile benzer şekilde resmi sitedeki bilgilerde de cihazda 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 660 işlemcisinin kullanılacağı belirtiliyor. Ayrıca 6 GB RAM ve 128 GB genişletilebilir dahili depolama alanı ile birlikte gelecek olan cihazda USB Type-C bağlantı noktası ve hızlı şarj destekli 3,800 mAh kapasiteli bir pil bulunacak.

Diğer özellikleri arasında Android 8.1 Oreo ve çift SIM kart desteği bulunan Galaxy A9 (2018) modeli bugün yapılacak olan bir etkinlik ile resmi olarak duyurulacak. Ülkemizde ne zaman ve hangi fiyatla piyasaya sürüleceği şuan için bilinmiyor.

Whatsapp