Samsung Galaxy A8 (2016) Android 8.0 Güncellemesi Yayınlandı

Samsung Galaxy A8 (2016) modeli için çok yakında Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtılacak. Telefonlarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Samsung Galaxy A8 (2016), Android 8.0 Oreo güncellemesi verilecek olan eski ama en önemli cihazlardan bir tanesiydi. Yaklaşık iki yıl önce duyurulan cihaz o zamanlarda Galaxy S ve Galaxy Note modellerinin hemen ardından gelen üst seviye olarak dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz haftalarda Güney Kore'de dağıtılmaya başlanan Android 8.0 güncellemesinin bir hafta içerisinde diğer pazarlarda da dağıtılmaya başlaması bekleniyor.

Güney Kore'de Android 8.0 güncellemesi verilen A8 (2016) Kore varyantı SM-A810S model numarası ile birlikte geliyordu. Wi-Fi Alliance, SM-A810F model numaralı başka bir Galaxy A8 (2016) varyantının güncellemeyi yakında alacağını gösterdi. Bu varyant dünya genelinde en çok satılan Galaxy A8 (2016) varyantı olarak dikkat çekiyor.

Sertifikalı listesinde SM-A810F model numaralı cihazın Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile çalıştığını görüyoruz. Güncellemenin hazır olduğu bir süredir biliniyor. O sebeple her an güncelleme dağıtılmaya başlayabilir. Cihazınızın ayarlar menüsünden yazılım güncellemeleri kısmına giderek sizde güncelleme gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Diğer birçok orta seviye Samsung cihazı gibi, Galaxy A8 (2016) modeli de tüm dünya pazarlarında satışa sunulmadı. Cihaz, Kore, Avrupa ve Asya'da bazı seçilmiş pazarlarda satışa sunulmuştu. O zamanlar Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile beraber kutudan çıkan iki yıllık cihazın Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak olması sevindirici bir haber.

Android 9 Pie güncellemesinin ne yazık ki Galaxy A8 (2016) modeli için gelmeyeceğini söylememiz gerekiyor. Piyasaya çıktıktan sonra ikinci büyük işletim sistemi güncellemesini alacak olan telefonun son büyük güncellemesi Oreo olacaktır.

Whatsapp