Samsung, Galaxy A7 ve Galaxy A5 (2016) için Android Marshmallow güncellemesi sunmaya başladı

Samsung, farklı modelleri için Android Marshmallow güncellemesi yayınlamaya devam ediyor.

Samsung, akıllı telefon pazarında fırtına gibi eserken, bir yandan da güncelleme desteğini de önemli modellerinde üst seviyede tutma arzusunda. Firma gelen bilgilere göre Galaxy A serisinin önemli üyeleri olan Galaxy A7 ve Galaxy A5 (2016) için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini sunmaya başladı.

Samsung'un Galaxy A7 modeli geçtiğimiz sene Ocak ayında duyurulmuş ve Şubat ayında da pazara Android 4.4.4 KitKat ile sunulmuştu. Daha sonra Android 5.0.2 Lollipop güncellemesine kavuşan cihaz için şimdi de Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesi geldi.

Diğer model olarak Samsung Galaxy A5 (2016) ise 2015 sonunda Aralık ayında duyurulmuş ve hemen arkasından da pazara sunulmuştu. Bu cihaz da Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile gelmişti.

Samsung'un güncelleme sayfasına baktığımızda Rusya'da Galaxy A7 ve Galaxy A5 (2016) akıllı telefonlar Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesine kavuşurken, Türkiye ve Sırbistan'da ise Galaxy A5 (2016) için Android Marshmallow yayınlanmış durumda.

Güncelleme Haziran ayı Android güvenlik güncellemesini de içeriyor. yeni güncelleme ile Android Marshmallow'un tüm yenilikleri gelirken, bunlar arasında Doze Mode, gelişmiş uygulama izin yönetimi, gelişmiş bildirimler de yer alıyor. 

Kısa süre içerisinde güncellemenin diğer bir çok ülke de de Samsung tarafından yayınlanmasını bekliyoruz.

Whatsapp