Samsung Galaxy A40, Exynos 7885 Yonga Seti ile Performans Testinde Ortaya Çıktı

Samsung'un üst seviye Galaxy A serisi akıllı telefonu Galaxy A40, Exynos 7885 yonga seti ile performans testi sırasında ortaya çıktı.

Samsung Galaxy A40, Geekbench performans testinden geçti. Akıllı telefon, Galaxy M20'de de kullanılan Samsung üretimi Exynos 7885 yonga seti tarafından destekleniyor. Üst seviye Galaxy A serisi akıllı telefon, 4GB RAM'e sahip olacak. 

Galaxy A40'ın donanım özellikleri çok iyi olmasa da, Exynos 9610 yonga seti ve 4GB veya 6GB RAM’e sahip Galaxy A50'ye oldukça yakın bir güce sahip olacak. İki yonga seti arasındaki Geekbench çok çekirdekli testi farkı gözle görülür bir şekilde ancak tek çekirdekli testte çok fazla bir fark bulunmuyor. Her iki yonga seti de Cortex-A73'ü “büyük” çekirdekler olarak kullanıyor, ancak, 2 + 6 ve 4 + 4 gibi farklı yapılandırma işaret, çok çekirdekli testteki farkı açıklıyor.

Samsung Galaxy A40'in AMOLED ekran paneli ine sahip olduğu, Galaxy A50'nin ise LCD ekran paneli kullanacağı iddia ediliyor. Yeni Galaxy A,serisi, öncelikli olarak bu iki modelden başlayarak yakında Avrupa pazarında satışa sunulacağı belirtiliyor. Yeni Galaxy A serisi akıllı telefonların, çift kamera kurulumunun yanı sıra, ekran altı parmak izi tarayıcıya da sahip olabilir. 

Whatsapp