Samsung Galaxy A Serisi Önümüzdeki Yıl Çerçevesiz Ekran Kullanacak

Gelen yeni bilgilere göre Samsung Galaxy A serisi önümüzdeki yıldan itibaren çerçevesiz ekran tasarımına geçiş yapacak. Bu durum elbette bir çok kullanıcıyı mutlu edecektir.

Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 ile her iki taraftan kavisli ve çerçevesiz ekran tasarımını yaygınlaştırmaya çalışan Samsung bu noktada öncü firmalardan bir tanesi olmayı başarıyor. Bu çerçevesiz ekran tasarımı kesinlikle harika görünmesine rağmen, Samsung'un ekran panelini her iki tarafı kavisli hale getirme kararı ile ilgili kullanılabilirlik kaygıları olan küçük bir grup insan var. Elbette bu bir sorun değil çünkü her insan her tasarımı ve anlayışı beğenmek zorunda değil.

Çerçevesiz ekran tasarımını beğenmeyen insanlar bu haberi okuduğu zaman dahada mutsuz olabilirler. Genel olarak güvenilir bir kaynaktan çıkan yeni bir söylenti, Samsung'un yeni amiral gemileri haricinde milyonlarca adet sattığı orta üst seviye Galaxy A cihazlarında önümüzdeki seneden itibaren çerçevesiz ekran tasarımına geçeceğini iddia ediyor.

https://twitter.com/mmddj_china/status/901777633767178244

Bu bilgiler gerçek ise, 2018 Galaxy A modelleri Samsung tarafından Infinity Display adı verilen çerçevesiz ekran tasarımı ile birlikte gelecek. İddialara göre ilk olarak yeni nesil Galaxy A7 veya Galaxy A9 modellerinde çerçevesiz ekran tasarımı kullanılacak.

Ancak bildiğiniz üzere Galaxy A serisi Samsung'un asıl amiral gemisi serisi değil. Bu sebeple çerçevesiz ekranın sağladığı bazı ek özelliklere Samsung Galaxy A serisinde yer vermeyebilir. Hatırlayacağınız üzere Galaxy S8 Active modeli geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Cihazın dayanıklı yapısı sebebiyle kavisli ekranları yoktu. Bu sebeple cihaz modellerine göre çerçevesiz ekran özellikleri değişkenlik gösterebilir. En boy oranı gibi bir çok farklı değişiklik yapılabilir.

Whatsapp