Samsung, Exynos İşlemciler İçin ZTE İle Görüşüyor

Samsung'un Exynos işlemcilerinin kullanımı için ZTE ile görüştüğü söyleniyor. Yakın zamanda ZTE üretimi telefonlarda Exynos işlemcileri görmeye başlayabiliriz.

Yarı iletken pazarında Samsung önemli bir yere sahip ancak Exynos markalı mobil işlemcileri farklı markalarda pek fazla göremiyoruz. Şuana kadar Exynos işlemciler sadece Meizu markalı bazı modellerde kullanıldı. Onun haricinde Samsung'dan başka bir marka da Exynos işlemcisinin kullanıldığını görmedik. Reuters tarafından yapılan habere göre Güney Koreli şirket Qualcomm ile rekabet edebilmek için ZTE ve diğer üreticilerle mobil işlemcilerin kullanımı için görüşmelere başlamış durumda.

Samsung, ZTE ve diğer üreticilere Exynos yonga setleri tedarik etmeyi planlıyor.
Eski bir Qualcomm yöneticisi olan ve Samsung'un işlemci geliştiricilerinden System LSI'nin başkanı Inyup Kang, şirketin tüm üreticiler ile görüştüğünü söyledi. Yeni müşterilerin 2019'un ilk yarısına kadar açıklanabileceğini söyledi.

Gelen bilgilere göre ilk müşterilerden birisi Çinli dünya devi ZTE olacak. Samsung ayrıca hiçbir anlaşmaya varılmadığını ve tüm üreticiler ile eşit şekilde görüşüldüğünü belirtti. Meizu firması haricinde ZTE ve diğer üreticiler ile beraber Samsung'un Qualcomm'a ciddi bir rakip olması bekleniyor.

Samsung, mobil işlemci üretiminde Qualcomm ve Apple'ın çok gerisindeydi ancak şirket içi işlemcileri kullanma fikri şirketin işlemci gönderiminde % 27'lik bir artış yaşamasına ve akıllı telefon işinin büyümesine yardımcı oldu. Akıllı telefon pazarının yavaşlamasıyla birlikte Samsung, otomotiv sektörüne 5G destekli işlemciler üretmeyi planlıyor. İddialara göre bu alanda Samsung'un ilk müşterisi Audi olacak.

Whatsapp