Samsung, düşük seviyede MediaTek yonga seti kullanabilir

Samsung'un giriş seviyesi modellerinde MediaTek yonga seti mi kullanılacak?

Samsung akıllı telefon pazarının en güçlü isimlerinden ve Android işletim sistemine sahip Galaxy akıllı telefon modelleri yanı sıra Intel ile ortak olarak geliştirdikleri Tizen işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlarla pazarda yer alıyor. 

Firma oldukça fazla sayıda akıllı telefon sunarken, bunlarda yonga seti olarak Qualcomm'un Snapdragon modelleri ya da kendi geliştirdiği Exynos yonga setleri yer alıyor ve ayrıca düşük seviye modellerinde de Spreadtrum versiyonlar bulunuyor.

Gelen yeni bilgilere göre ilerleyen dönemde Samsung, düşük fiyat etiketine sahip cihazlarında Çinli üretici MediaTek tarafından geliştirilen yonga setlerine yer verebilir. Örnek vermek gerekirse, giriş seviye modellerden Galaxy J1 (2016) 1.3Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ve Mali-T720 grafik işlemci içeren Exynos 3475'den güç alıyor ve ilerleyen versiyonlar MediaTek yonga seti ile gelebilir.

İddialara göre Samsung, MediaTek'in ürettiği yonga setlerinin %10'u için anlaşma yapmış durumda. Ancak henüz ne Samsung ne de MediaTek cephesinden konu ile ilgili olarak doğrulama gelmiş değil.

Diğer taraftan Samsung, amiral gemisi serisi Galaxy S ve Galaxy Note modellerini hem Qualcomm Snapdragon hem de Exynos yonga seti ile pazara sunuyor ve gelecek dönemde sadece Exynos'u kullanabileceği yönünde de iddialar gelmişti.

Whatsapp