Samsung, Dokuz Yılda 2 Milyar Galaxy Telefon Sattı

Galaxy S10 serisini duyuran Samsung, Galaxy serisinin geçmişine yönelik de bazı rakamlar paylaştı.

Güney Koreli üretici Samsung'un Galaxy serisi akıllı telefonları, bu yıl onuncu yıldönümünü kutluyor ve bu kapsamda şirket tarafından çok büyük bir etkinlik düzenlendi. Büyük olasılıkla Galaxy S10, S10 +, S10e, S10 5G ve katlanabilir akıllı telefon Galaxy Fold'un tanıtımının herkes farkında, fakat büyük çoğunluğun farkında olmadığı bir şey var.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi şirket, son dokuz yılda, yani 2010 yılından bu yana iki milyardan fazla Galaxy cihazı sattı. Bu bilgi, Samsung CEO'su DJ Koh tarafından, Galaxy S10 serisinin tanıtımının sırasında sahnede paylaşıldı. Aslında ilk Galaxy serisi akıllı telefon 2009 yılında piyasaya sunuldu ancak şirketin, 2009'dan 2010'a kadar olan süreci bu rakamlara neden dahil etmediği bilinmiyor. Ancak yine de bu, önemli bir başarı. 

İlk Galaxy S amiral gemisi 2010 yılında piyasaya sürüldü ve bu, Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi için kesinlikle çok önemli bir kilometre taşıydı. Dün akşam düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde, onuncu nesil Galaxy akıllı telefonların tanıtılması ile bu rakamların artmaya devam edeceği görülüyor. 

Whatsapp