Samsung, CES 2018'de Kapalı Kapılar Ardında Katlanabilir Telefonlarını Sergiledi

Samsung'un heyecanla beklenen katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarını, CES 2018'de özel bir etkinlikte seçkin misafirleri için sergilediği iddia ediliyor.

Fuarlar, üreticilerin gelecekteki ürünleri hakkında kullanıcı görüşlerini almak bir bakıma nabız kontrolü yapmaları için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bazı adı açıklanmayan endüstri kaynaklarından alınan bilgilere göre Samsung bu uygulamadan, büyük bir beklenti oluşan katlanabilir akıllı telefonu hakkındaki tepkileri ölçmek için yararlandı. 

Katlanabilir panel teknolojisindeki önemli gelişmeler hakkında Samsung'un özel durumunda epeyce ipucu vardı, bu da katlanabilir akıllı telefonun neden 2019 yılına ertelendiğini gösteriyor. Kaynaklar, sunum görüntülerinde, iki panelli bir akıllı telefon gördüklerini iddia ediyorlar. Bunun Samsung'un katlanabilir akıllı telefon demosu olduğu belirtiliyor. 

Samsung'un katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarından biri, muhtemelen şimdiye kadar Galaxy X adıyla anılan cihaz olacak. Sunumda gösterilen cihazın 7.3 inçlik 21:9 en boy oranına sahip bir ekrana sahip olduğu belirtiliyor. Bu cihaz hakkında daha önce de çıkan söylentilerle benzer bilgiler paylaşılıyor. Aynı şey katlama mekanizması için de geçerli. Aslında klasik kapaklı tasarım üzerine bir şey olsa da, muhtemelen bazı teknik kısıtlamalar nedeniyle, telefonun iki yarısı birbirine tamamen düz gelecek şekilde katlanmıyor. Bunun aynı zamanda Microsoft Surface Booking.com benzeri ancak çok daha küçük boyutlu bir menteşe ile çalıştığı belirtiliyor. 

Samsung'un CES 2018'deki özel sunumunda gösterilen bir diğer demonun ise aynı kaynaklara göre cihazın dışa doğru katlandığı ve ilk demo cihazdan çok daha kibar bir katlanma eğrisine sahip olduğu belirtiliyor. Samsung temsilcileri bu tasarımın halen bazı dayanıklılık sorunlarına sahip olduğunu açıkladı ve muhtemelen zaman içinde mükemmelleştirilecek ve ikinci veya daha yeni katlanabilir bir ürün olarak sunulacak.

Telefonların piyasaya sürülmesi ile ilgili olarak ise daha önce de ortaya çıkan söylentilere göre Samsung katlanabilir ekran paneli geliştirmesine Mart ayında başlayacak ve Eylül ayı itibariyle de seri üretime geçecek. Samsung'un kabul ettiği kullanıcı arabirimi sorunları da cihazların çıkış tarihinde etkili olacak. 

Whatsapp