Samsung CEO'su Katlanabilir Galaxy X Modelinin 2019'da Geleceğini Söyledi

Samsung CEO'su DJ Koh yaptığı bir açıklama ile katlanabilir akıllı telefon Galaxy X'in 2019 Kasım ayında duyurulabileceğini söyledi.

Samsung en yeni ve en iyi akıllı telefonlarını bugün resmi olarak tanıttı. Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri her ne kadar geçen senenin amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerine benziyor olsa da güçlü donanımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Samsung'un CEO'su DJ Koh, halihazırda Samsung Galaxy X olarak adlandırılan katlanabilir telefon hakkında bazı önemli bilgiler verdi. Telefonun 2019 yılının Kasım ayında duyurulacak olan bir sürümü ile beraber seri üretime geçeceğini söyledi. Geçtiğimiz ay, CES'de Galaxy X'in neredeyse tamamlanmış bir sürümü bazı önemli müşterilere kapalı kapılar ardında gösterilmişti.

Samsung muhtemelen önce içeriye doğru katlanacak bir modeli sunacak. Daha sonra ise dışa doğru katlanacak ekrana sahip bir modeli daha piyasaya sunulacak. Samsung, içe doğru katlanan bir telefon için gerekli olandan daha fazla esnekliğe sahip bir ekrana ihtiyaç duyacaktır. Kapalı kapılar ardında gösterilen Galaxy X modelinin prototipi 7.3 inçlik bir ekrana sahipti.

DJ Koh herkesin merakla beklediği katlanabilir akıllı telefon hakkında başka bir bilgi vermezken kullanıcılara her zaman en iyisini sunacaklarını da belirtti. Cihazın resmi tanıtım zamanı geldiğinde bütün özellikleriyle cihazdan bahsedeceğini de ekledi. Katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışan tek büyük teknoloji şirketi Samsung değil. Bir dizi patente bakacak olursak Microsoft'un Andromeda kod adlı bir katlanabilir telefon veya tablet hazırladığı anlaşılıyor.

Whatsapp