Samsung, Bu Yıl OLED Üretiminİ Artırmak için 8,9 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Dünyanın bir numaralı OLED ekran tedarikçisi konumundaki Samsung'un 2017 yılında üretimini genişletmek için çok büyük bir yatırım yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Samsung, mobil cihaz  pazarında hem üretici hem de tedarikçi olarak lider konumda. Güney Kore merkezli şirket Android işletim sistemi altında Galaxy S8 ve Galaxy S8+ adında iki yeni amiral gemi akıllı telefona sahip. İOS tarafı da ise Samsung, Apple İPhone modellerinin en önemli tedarikçilerinden biri. Bugün yayınlanan yeni bir haberde, Samsung'un OLED panel üretimini genişletmek için bu yıl 8.9 milyar dolar yatırım yapacağı belirtiliyor. Samsung'un bu proje için bu oranda büyük bir yatırım kararı almasında, Apple'ın İPhone 8 modelinde OLED ekran kullanmaya karar vermesinin etkili olduğu iddia ediliyor. 

Apple'ın iPhone 8 adını vermesi beklenen onuncu yıldönümü modeli, geleneksel LCD ekran paneli yerine bir OLED ekran kullanan ilk iPhone olacağı iddia ediliyor. Yeni iPhone modellerinin bu yıl Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Apple iPhone 7s ve Apple iPhone 7s Plus'da ise LCD panellerin kullanılmaya devam edilmesi bekleniyor. 2018 yılına geldiğimizde ise tüm İPhone modellerinin OLED ekran paneli taşıyacağı belirtiliyor. İşte bu yüzden Samsung da şimdiden bu oranda büyük bir yatırım yapıyor. 

Akıllı telefon pazarının %95'inde Samsung'un OLED panelleri ilgi görüyor. Aslında son istatistikler Samsung'un akıllı telefonlarında LCD yerine %70 oranında OLED panel kullandığını gösteriyor. Ayrıca,Apple'a ek olarak Çinli akıllı telefon üreticilerinin de büyük bölümünün amiral gemilerinde OLED ekrana geçiş yapacağı konuşuluyor. Bu da Samsung'un yatırım kararını destekleyen gelişmelerden biri. 

Apple ve Samsung, Apple in OLED paneli üretimi konusunda iki anlaşma imzaladı. İki sözleşmenin 160 milyon adetlik OLED paneli kapsadığı söyleniyor. 60 milyon OLED paneli için Apple, 4.3 milyar dolarlık bir ödeme yaptı ve bu da Güney Koreli teknoloji devinin neden bu kadar değerli bir harcama yaptığını açıklıyor.

Whatsapp