Samsung, Bu Yıl 320 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Hedefliyor

Akıllı telefon pazarının lider üreticisi Samsung, 2018 yılında 320 adetlik akıllı telefon satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Güney Kore'den gelen yeni bir habere göre, Güney Kore merkezli şirket Samsung, bu yıl 320 adet milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor. Şirketin diğer hedefleri arasında ise 40 milyon adet özellikli telefon, 20 milyon adet tablet cihazı ve 5 milyon adet giyilebilir teknoloji ürünü cihaz satışı bulunmakta. 

Güney Koreli şirketin 2018 akıllı telefon satışına ilişkin hedefinin, 2017 yılında satılan akıllı telefon rakamına yakın olduğunu belirtelim. İlgili haberde, bu durumun akıllı telefon pazarındaki doygunluğa bağlı bir sonuç olduğu iddia ediliyor. 

Bu arada, akıllı telefon satış hedef rakamları çok fazla artış göstermese de bu hedefin tıtturulması, şirketin akıllı telefon pazarında liderliğini koruması için yeterli olacağı belirtiliyor. Apple ve Huawei, 2017 yılında sırasıyla 200 milyon ve 150 milyon adet akıllı telefon sattı. Bu da gösteriyor ki bir kaç yıl içinde Samsung'un liderlik indirilmesi pek mümkün görünmüyor. 

Samsung, amiral gemisi sınıfı Galaxy S serisi ve Note serisi, orta seviyede ise Galaxy A serisi akıllı telefon modelleri ile önemli satış rakamlarına ulaşmayı başarıyor. Bu başarı da şirkete akıllı telefon pazarının liderliğini getiriyor. 

Whatsapp