Samsung, bu sene Galaxy S7 ile yine yüksek kar elde ediyor

Samsung'un 2016 ikinci çeyrek finansal sonuçlarına dair bilgiler gelmeye başladı.

Akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden birisi olan Güney Kore devi Samsung, sunduğu bir çok farklı model ile satış rakamları açısından liderliğini korurken, gelir açısından ise Apple'ın arkasından geliyor. Firma Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi üzerinde çalışan Galaxy modelleri ile milyonlarca satış rakamına ulaşmakta.

Google, şu sıralar yeni phablet modeli Galaxy Note7'nin tanıtımı hazırlıkları ile uğraşırken, bu akıllı telefonun Ağustos ayında sunulması bekleniyor.

Diğer taraftan bir süredir firmanın iki önemli akıllı telefon modeli pazarda fırtına gibi esiyor. Bunlardan bir tanesi Galaxy S7 adındaki firmanın yeni amiral gemisi olurken, Mobil Dünya Kongresi'nde Şubat sonunda duyurulan cihaz ile birlikte ayrıca Galaxy S7 edge adındaki firmanın amiral gemisinin daha büyük ve kavisli ekranlı versiyonu da sunulmuştu.

2016 ikinci çeyrek Haziran ayı sonu itibari ile bitti ve Samsung'un da bu ikinci çeyrekte nasıl bir finansal tablo sunacağı merak edilirken, tahminler de gelmeye başladı. 

Analistler, Samsung'un 2016 ikinci çeyrekte faaliyetleri sonrasında kar rakamının 6.8 milyar dolar olacağını belirtiyorlar.  Daha önceki çeyreklere bakacak olursak eğer, 2015 3. çeyrekte 6.3 milyar dolar kar açıklayan firma, 2015 4. çeyrekte 5 milyar dolar ve bu sene ilk çeyrekte ise 5.84 milyar dolar kar elde etti.

Firmanın en fazla kar ettiği dönem ise hatırlanacağı üzere 2013 3. çeyrek olmuştu ve söz konusu çeyrekte firmanın karı 8.94 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Whatsapp