Samsung, bu sene 2. nesil 10nm işlemciler üretecek

Güney Kore devi bu sene içerisinde 2. nesil 10nm işlemcileri pazara sunacak.

Mobil pazarın devi ismi Samsung, faaliyet gösterdiği her segmentte, en iddialı üreticiler arasında yer alırken, bir süredir akıllı telefon pazarında satış rakamları ile devamlı olarak lider durumda. 2016 ilk çeyrek raporlarına göre de firma, en yakın rakibi olan Apple'ın satış rakamlarında iki kat önünde yer alıyor.

Samsung, ayrıca donanım bileşenleri üreticisi olarak da adından söz ettirirken, özellikle de akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan bu donanım bileşenleri arasında ekranlar, yonga setleri, kameralar, hafıza ürünleri yer alıyor.

Yonga setlerine bakacak olursak eğer, Exynos ismi altında bir çok yonga seti şimdiye kadar pazarda yer alırken, büyük oranda firmanın kendi cihazlarında kullanılan Exynos yonga setleri, bazı farklı üreticiler tarafından da tercih ediliyor.

Son olarak en üst seviyede Samsung, Exynos 8890'ı üretti. Bu yonga seti firmanın Galaxy S7 / Galaxy S7 Edge akıllı telefon modellerinde yer alıyor.

Samsung'un Yarı İletken Bölümü Üst Yöneticisi, Kevin Low tarafından Re/Code'a verilen bir demee göre, firma bu sene 10nm 2.nesil işlemci teknolojisini hayata geçirecek. Yeni 10nm üretim süreci ile önceki nesile göre %10 oranında daha performanslı çipler üretilebilecek.

Samsung bilindiği üzere Apple'ın iPhone 6S / 6S Plus akıllı telefon modellerinde kulanılan Apple A9 yonga setinin de üreticilerinden birisi ve gelecek dönemde de Apple A10 için mücadele veriyor. Tayvanlı TSMC firmanın en büyük rakibi olurken, bakalım yeni teknolojilerle Samsung bu yarışta nasıl bir yerde olacak...

Whatsapp