Samsung bir türlü Çin pazarında tutunamıyor

Telefon dünyasının bir numaralı üreticisi olarak karşımıza çıkan Samsung firması, bir türlü Çin pazarıdna istediği satış rakamlarına ulaşamıyor.

Akıllı telefon üreticileri için Çin pazarının tüketim hacmi nedeniyle oldukça önemli bir pazar haline geldiğini ve bu nedenle tüm üreticilerin gözünü bu pazardaki liderliğe diktiğini söylersek hata yapmayız. Bu bağlamda akıllı telefon üretiminin bir numaralı ismi olan Samsung firması da bu pazara yatırımlarını arttırsa da, her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor.

Ülke genelinde hazırladığı reklam kampanyaları ile dikkatleri üzerine çekmeyi hedefleyen Samsung, en son olarak ise ülkede Galaxy S9 ailesini tanıtmak için ülkenin en popüler aktörüyle reklam anlaması imzalamıştı. Ancak buna rağmen seriden beklediği başarıyı ülke sınırları içerisinde göremeyen şirketin pazar payı Strategy Analytics tarafından yayınlanan verilere göre yüzde 0.8 oranında geriledi.

Ülkede sırasıyla en çok satan marka olarak Huawei, Oppo ve Vivo isimleri karşımıza çıkarken, Apple'ın ise en çok satan beşinci üretici konumunda yer aldığını söyleyelim. Konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştiren Samsung sözcüsü araştırma şirketinin bu rapor paylaşımını neden yaptıklarını anlamadıklarını ifade ederken, durumdan açıkça rahatsız olduklarının altını çizdi.

İlk olarak 1992 yılında Çin'de cep telefonu pazarına merhaba diyen Samsung, uzun bir süre pazarın en popüler üreticisi konumunda yer almıştı.

Whatsapp