Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz yıl rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile hakkında tutuklama talebi çıkartılan Samsung başkan yardımcısı Jay Y. Lee yapılan duruşmanın ardından 4 yıl denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee serbest bırakıldı. Lee, rüşvet ve zimmete para geçirme suçundan sonra beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı ancak 5 Şubat'ta Seul Yüksek Mahkemesi ilk mahkemeyi bozdu. Lee toplam 353 gün gözaltında tutuldu. Mahkeme Samsung'un üst düzey yetkilisinin cezasını 2,5 yıla düşürmesine rağmen daha sonra cezayı 4 yıl boyunca denetimli serbestlik olacak şekilde güncelleyerek Jay Y. Lee'yi serbest bıraktı.

Olayın başına dönecek olursak babasının kalp krizi geçirmesinden sonra Samsung'un fiilen başkanı olarak görev yapan Lee, Samsung'un yan kuruluşlarından President Park'ın başında yer alan Choi Soon'un kurduğu iki vakfa neredeyse 40 milyon dolarlık bir miktarı verdiği iddia ediliyordu.

Bu durumda elbette şirketin büyük bir açık vermesine sebep olmuştu. Olayın ardından polis bir soruşturma başlatmış ve soruşturmanın ardından Samsung Başkan Yardımcısı olan Jay Y. Lee'yi gözaltına almıştı. Uzun süren mahkemelerin ardından Jay Y. Lee 4 yıllık denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.

Lee'nin hapis cezası alması şüphesiz firma için çok kötü bir durumdu. Fakat Samsung bu kadar olaya rağmen 2017 yılını rekor bir kazanç ile bitirmeyi başarmıştı. Samsung için çok önemli bir isim olan Jay Y. Lee'nin firmanın başına geri dönecek olması elbette firma için oldukça olumlu bir etki oldu. 

Whatsapp