Samsung Android Güncelleme Süresini 3 Yıla Çıkarabilir

Samsung, Android telefonlarına verdiği güncelleme desteğini 3 yıla çıkarabilir. Bu kararı ile Samsung'un bir çok kullanıcının gönlünü fethedeceğini söyleyebiliriz.

Kısa süre önce Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin Android 8.0 Oreo sürüm güncellemesi alabileceğinin haberini yapmıştık. Bu haberin asıl kaynağı bir kullanıcının birkaç Samsung müşteri temsilcisiyle yaptığı sohbete dayanıyordu. Eğer Samsung S6 serisi için Android 8.0 güncellemesini verirse bu durum Samsung'un akıllı telefonları için en az 3 yıllık yazılım güncellemesi sağlayacağı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin şuan 3 senelik cihazlar olduğu göz önüne alındığında Android Oreo güncellemesi alacak olmaları çok iyi bir haber. Şu an için Google dışında herhangi bir Android akıllı telefon üreticisinin herhangi bir cihaza 3 sene güncelleme verdiğini görmedik.

Google tarafından geçtiğimiz aylarda duyurulan Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri yapılan açıklamaya göre 2020 yılına kadar yazılım ve güvenlik güncelleştirmeleri alacak. Bu, cihazınız için üç yıl boyunca yeni Android sürüm güncellemelerini garanti ediyor. İlk ser, Pixel ve Pixel XL, 2 yıl boyunca güncelleme alacaktı. Pixel cihazlarının en uzun süre yazılım ve güvenlik güncellemelerini alacak olması Google'ın gurur duyduğu şeylerden biridir.

Öte yandan Apple'ın cihazları için en uzun süre destek sağlayan firma olduğu biliniyor. Örneğin, iPhone 5 yaklaşık 5 yıl boyunca yazılım güncellemesi aldı. Hiçbir Android üreticisi buna yakın bir yazılım güncelleme desteği sunmadı.

Genellikle Android akıllı telefon üreticileri yazılım güncellemeleri tarafında cihazınız için yalnızca satın alındıktan sonraki ilk iki yıl veya 18 ay boyunca güncelleme garantisi veriyor. Fakat bu durum sadece üst düzey modellerle sınırlı olarak kalıyor.

Android telefonların çoğu en yeni sürüm olan Android 8.0 işletim sistemini çalıştırabilecek donanıma sahiptir ancak üreticiden yeterince destek alamazlar. Ayrıca firmaların güncellemeleri göndermesi Google'a kıyasla çok daha uzun sürebiliyor. Fakat bu durum Project Treble adı verilen ve Google tarafından geliştirilen yeni bir sistem ile değişebilir. Project Treble yazılım ve donanımı birbirinden ayırarak daha hızlı güncelleme verebilmeye olanak sağlayan bir sistemdir.

Eğer Samsung gerçekten böylesine önemli bir güncellemeyi S6 gibi eski nesil amiral gemisine verirse gerçekten piyasada bir şok etkisi yaratacaktır. Kore devi bunu yaparak büyük bir adım atmış olacak. Project Treble Android pazarının parçalanmasını önlemek ve bir bütün halinde tutarak daha kaliteli ve hızlı şekilde güncelleme vermek için geliştirilmiş bir sistemdir. Eğer Samsung böyle bir güncellemenin altına imzasını atarsa diğer firmalarda dev üreticinin arkasından gidecektir.

Whatsapp