Samsung, Android 9 Pie Güncellemesini Çok Yakında Dağıtacak

Samsung'un yakında dağıtacağı Android 9 Pie beta güncellemesi ile ilgili resmi bilgilerin yer aldığı bir sayfa Samsung'un sitesine eklendi.

Geçtiğimiz ay Samsung'un geliştirdiği Android 9 Pie güncellemesinin bir dosyası sızdırılmış ve birçok kullanıcı bu sızıntı yazılım dosyasını cihazına yükleyerek Samsung'un yeni arayüzünü deneme fırsatı elde etmişti. Gelen son bilgilere göre Project Treble özelliğinin Samsung tarafından kullanılmayacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus için yayınlanacak olan Android 9 Pie beta güncellemesinin çok yakın bir zamanda resmi olarak beta programı kapsamında yer alan kullanıcılara dağıtılması planlanıyor. Güncellemenin kararlı sürümünün bu yıl sonu cihazlar için dağıtılacağı söyleniyor.

Samsung'un resmi sitesinde yayınlanan bir sayfada şirketin dağıtacağı yeni işletim sistemi güncellemesi ile hangi yeniliklerin geleceğinden bahsedildi. Şuan için bütün yenilikler bu sayfada yer almasa da bazı önemli yeniliklerin neler olduğunu görebiliyoruz. Samsung Android 9 Pie güncellemesi ile bütün cihazlara 157 adet yeni emoji eklenecek. Ayrıca Google tarafından duyurulan Adaptive pil ve yeni kaydırma hareketleri gibi özelliklerinde bu güncelleme ile Samsung cihazlarına geleceği görülüyor.

Kararlı sürümün dağıtılmasına birkaç ay varken beta programına katılarak Samsung'un dağıtacağı güncellemeleri ilk önce deneme fırsatına erişebilirsiniz. Şuan için resmi olarak beta programı başlatılmadı fakat güncellemeye dair bir sayfanın aktif hale geldiğini düşünürsek birkaç hafta içinde beta güncellemesini dağıtılacağını düşünüyoruz.

Whatsapp