Samsung, 7,3 inç İç ve 4,6 inç Dış Ekrana Sahip Katlanabilir Telefonunu Sergiledi

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu nihayet ortaya çıktı. Katlanabilir Samsung akıllı telefonun 7.3 inç iç ekranı ve 4.6 inç dış ekranı olacak.

Beklendiği üzere Samsung, katlanabilir ekranını San Francisco'daki geliştirici konferansında sergiledi. Şirket, katlanabilir bir akıllı telefon uygulamaları geliştirmek için gerekli olan ekran çözünürlüğü gibi ayrıntıları da geliştiriciler için açıkladı.

Samsung'un katlanabilir cihazı, tablet benzeri bir görüntüleme deneyimi sunmak için açıldığında 7.3 inç ve katlandığında 4,3 inçlik bir ekran sergiliyor. Dış 4,6 inçlik ekran 21: 9 en boy oranı, 840 x 1960 çözünürlük, 420 PPI ve 7,3 inç iç ekran ise 1536 x 2152 piksel çözünürlük ve aynı piksel yoğunluğu ile birlikte geliyor. 

Google da halihazırda esnek ekranlar için desteğini duyurdu. Böylece uygulamalar dış ekran genişletilerek ve cihaz açıldığında 7,3 inç ana ekranı kaplayacak ve kullanıcılar tablet modunda aynı anda üç uygulama kullanma seçeneğine de sahip olacak.

Samsung sözcüsü, “Cam esnek olmadığından, kapak camı için esnek ve dayanıklı yeni bir malzeme geliştirdik. Ekranın güvenilirliğini sağlamak için, ekranın esnekliğini artıran ve tekrar tekrar katlanıp açıldığında bile gücünü koruyan benzersiz bir yapışkan bulduk, ”dedi.

Ancak Samsung, katlanabilir akıllı telefonun tüm özelliklerini açıklamadı. Zira lansman tarihi tam olarak belli olmadığı için bazı özelliklerin de değişebileceği belirtiliyor. 

Whatsapp