Samsung, 2018 yılında iPhone X'ten servet kazanacak

iPhone X modelinde kullanılan her bir çerçevesiz OLED ekrandan 110 dolar talep eden Samsung Display, 2018 yılında oldukça önemli bir gelir elde edecek.

Akıllı cep telefonu pazarındaki başarısı kadar diğer üreticiler için ürettiği çeşitli donanımlarla da gündeme gelen Samsung firması, Apple'ın yeni nesil akıllı cep telefonu iPhone X'ten para kazanıyor. iPhone X'lerin ekran tedarikçisi olan Samsung firması satılan her model başına 110 dolar ödeme alırken, Apple'a 2018 yılında ise 200 milyon adet çerçevesiz OLED ekran üretimi gerçekleştirecek.

Durumun böyle olduğuna baktığımızda OLED ekran üretiminin en önemli ismi olan Samsung firması böylelikle kasasına yeni yılda 22 milyar dolarlık bir ücret ödeyecek. 2017 yılında Apple firmasına toplamda 50 milyon adet çerçevesiz OLED ekran tedarik eden Samsung Display toplamda 5.5 milyar dolarlık bir gelir elde etti. 

Önümüzdeki yıl bu gelir rakamını dört katına çıkartacak olan firma, tam anlamıyla şu anda iPhone X ekran üretiminin tekel ismi olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek nesil iPhone modeli için Cupertino'lu şirketin LG Display'e yatırım gerçekleştirdiği bilinirken, yeni yılda üretim hacmini arttırmak için yeni bir tesis ve yeni işçi alımları gerçekleştirmeyi planlıyor.

Öte yandan 2018 yılında iPhone X tedariğinde de artış gözlemlenemsi beklenilirken, bakalım gerçekten Güney Kore kökenli Samsung firması bu sayede yüksek gelir elde etmeyi başarabilecek mi? Öte yandan şimdiden Samsung Display'ın üretim hacmini yüzde 80 oranına çıkarttığını ve neredeyse tam kapasiteyle çalıştığını söylemeliyiz.

Whatsapp