Samsung 10 nm üretim sürecine sahip RAM bellekler üretiyor

Akıllı telefon üretiminin önemli ismi olan Güney Kore kökenli Samsung firması, 10 nanometre üretim sürecine sahip olan RAM bellekler üzerinde çalışıyor.

Tartışmasız bir şekilde akıllı cep telefonu sektörünün en iddialı ismi olarak karşımıza çıkan Güney Kore kökenli Samsung firması, sadece bu sektörde değil mobil cihazlar için geliştirdiği aksesuarlarla da gündeme gelmeyi başarıyor. Şimdilerde ise akıllı telefonlar ile tablet bilgisayarlarda daha az yer kaplayıp daha üstün performans sağlayacak RAM bellekler üretmek isteyen Samsung firması, bu RAM'leri tüm alanlarda kullanacak.

Samsung tarafından 10 nanometre üretim teknolojisiyle hazırlanacak olan DDR4 DRAM belleklerin üretimine an itibariyle başlanıldığı söyleniliyor. Bu DDR4 DRAM belleklere baktığımızda eski jenerasyona göre yüzde 10 daha fazla performans ve yüzde 15 oranında daha az güç tüketimi sağlayacak.

Geliştirilen yeni DDR4 DRAM belleklere baktığımızda pin başına saniyede 3.600 Megabit hız üretebileceği belirtilirken, böylelikle RAM hızının ise 3.200 Mbps'e ulaşabileceği söylenildi. Samsung tarafından geliştirilen bu RAM belleği teknolojisinin akıllı telefonlar, laptop, bilgisayar, akıllı saat ve PC'lerde üretimin sonlanmasıyla kullanılmaya başlanılması beklenilirken, Android platformunda yer alan bir çok üreticinin de bu modeli tercih edebileceği düşünülüyor.

Bakalım Samsung firması geliştirdiği bu RAM bellek teknolojisiyle birlikte, dokunmatik ekran üretiminde yaşadığı başarıyı elde edebilecek mi?

Whatsapp