Sahte sayfalarla, binlerce kişinin hesap bilgilerine eriştiler

Dolandırıcılar oltalama yöntemiyle birlikte sosyal ağ sitelerinde reklam çıkarak, yüzlerce kullanıcının banka hesabı bilgilerine erişim sağladı.

Hem çeşitli mobil uygulamalar geliştirilerek hem de çeşitli internet sayfaları üzerinden birçok farklı dolandırıcılık yöntemi uygulanmaya başladı. İki farklı bankanın giriş ekranını kopyalayan dolandırıcılar bu ekran yöntemiyle birlikte tüketicilerin banka hesap bilgilerine ulaştı.

Dolandırıcılar reklamlarının daha inandırıcı bir şekilde olması adına Facebook gibi milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sitelerinden reklamlar çıkarken, reklamlar haricinde sosyal ağ kullanıcılarının hesabına da bir mail gönderdi. Gönderilen mesajda kullanıcılara oldukça önemli hediyeler dağıtılacağı belirtilirken, bunun için kullanıcıların internet bankacılığı üzerinden giriş yapması gerektiği belirtildi.

Bilgileri ile giriş yapmayı deneyen birçok kullanıcının hesap bilgisi bu yöntemle birlikte ele geçilirken, alan adı bireyselbankacılık.com olan bu siteye giriş yapan kişilerin hesaplarındaki paralar çekilirken bu yöntemle yüzlerce kişinin dolandırıldığı açıklandı.

Bu site hem Google hem de birçok antivirüs uygulaması tarafından yanıltıcı site olarak işaretlenirken, resmi olarakta siteye erişimin engellendiği belirtildi.

Bu konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren avukat Şamil Demir; "Müşteriler bankanın resmi sayfasının yönlendirdiği sayfalardan giriş yapmak ve kendi güvenliklerini belli ölçüde düşünmek zorunda. Reklamın cazibesi ve yönlendirilen sayfanın gerçek sayfa ile birebir aynı olması bunun görmezden gelinmesine neden olabiliyor. Böyle bir oltalama yöntemi ile müşterilerin kullanıcı kodu ya da vatandaşlık numarası ele geçirilebilir. Ama bankacılık işleminde en önemli güvenlik katmanı SMS şifresidir. SMS şifresi almadan banka hesabınıza girmeniz mümkün değildir." şeklinde bir açıklama yaptı.

Whatsapp