Sahte Bitcoin cüzdan uygulamasına dikkat edin

Son dönemlerin en popüler ismi olan sanal para birimi BitCoin'i saklayacağız mobil cüzdan uygulaması gerekirken, sahte BitCoin cüzdan uygulamaları Play Store'daki yerini aldı.

Alınan tüm güvenlik önlemleri ve gerçekleştirilen virüs taramalarına rağmen Android işletim sisteminin halen güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kaldığını söyleyebiliriz. Açık kaynak kodlu yapısı nedeniyle bu tehditlerin odağında olan Android işletim sisteminin uygulama mağazası Google Play Store bu tehditlerin odağında yer alıyor.

Yayın hayatına Android Market olarak giriş yapan ve daha sonra ise yoluna Google Play Store ismiyle devam eden bu serviste, özellikle son günlerin popüler para birimi olan BitCoin hayranları hedef alınmış. Korsanlar tarafından hazırlanan BitCoin cüzdan uygulaması, sahte yapısı sayesinde önemli bir tehdit oluşturuyor.

Dünyaca ünlü Lookout isimli güvenlik şirketi tarafından tespit edilen üç farklı sahte BitCoin cüzdanı uygulaması bulunurken, an itibariyle bu uygulamaların 20 binden fazla indirme rakamına ulaştığı söyleniyor. Gerçekleştirilen tespite göre Bitcoin mining, Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint ve Fast Bitcoin Wallet isimli uygulamalara kullanıcının tercih etmesi gerektiği belirtilirken, bu haberlerin yayılması ardından uygulamalar hızlı bir şekilde Google Play Store'dan kaldırıldı.

Daha önce buna benzer bir duruma App Store uygulama mağazasında da rastlanırken, 3.000'den fazla indirme rakamına erişen sahte bir Ethereum cüzdanını tespit edilmişti. Telefonlarına bir mobil kriptolu para cüzdanı indirmek isteyen kullanıcıların, tercih etmesi gereken uygulamaların ünlü geliştiriciler tarafından geliştirilen uygulamalar olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp