Sağlık Alanında Geliştirilen Yeni Sensörler İle Büyük Değişiklikler Yapılması Planlanıyor

Teknolojinin hızına artık yetişemez olduk. Teknoloji her alanda işimizi kolaylaştırdığı gibi özellikle de sağlık alanında insanoğlunun işini bir hayli kolaylaştırıyor.

Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanmak ve insanoğlunun hayatını kolaylaştırmak elbette herkesin amacıdır. Bu konuda sensörlerin insanoğlu için önemi bir kat daha fazla. Çünkü bir yangın durumunda yangın sensörü, zehirli gaz durumunda gaz sensörü, çarpma ve trafik kazaları durumunda yakınlık sensörü gibi bir çok farklı türden sensör insanların hayatında önemli bir rol oynuyor. 

Özellikle sağlık alanında hastaları tedavi etmede ve hastalıklara yeni çözümler bulma konusunda teknoloji ve özellikle de sensörler oldukça büyük bir öneme sahip. Gelişen teknoloji ile beraber artık kullandığımız bandajlar üzerinde yer alan sensörler ile akıllı bandaj haline dönüşecek ve bizim hastalığımız, yaralarımız ve daha bir çok konu hakkında doktorlara hızlı bir şekilde geri bildirimde bulunacak.

Bu sayede hastanın ne yaptığı, yarasının durumunun nasıl olduğu gibi durumları doktorlar oldukça kısa süre içerisinde öğrenecek ve gerekli müdahale ve ilacı hastası için bildirecek. Yaşam Bilimleri Enstitüsü(ILS) başkanı Prof. Marc Clement  5G'nin teknolojinin her alanında olduğu gibi sağlık alanında da oldukça önemli olduğunu ve veri akışının çok geniş bantlara yayılarak oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Önümüzde ki 12 ay içerisinde akıllı bandajlar  üretime geçecek ve denemelere başlanacak. Olumlu geri dönüşler olduğu taktirde tüm dünyada hızla yayılmaya başlayacak. Artık hasta olduğunuzda veya yaranızın durumu kötüye gittiğinde doktora yalan söyleyemeyeceksiniz. Çünkü doktorlar akıllı bandajlardan gelen verileri kendi bilgisayarları üzerinden görecek ve sizin durumunuz hakkında en doğru bilgiyi direkt olarak sensör üzerinden takip edecekler.

Whatsapp