Safari 11 indirilmeye başlanıldı

Apple gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte web tarayıcısının en güncel sürümü iOS 11'i ücretsiz olarak kullanıma sundu.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple, dün itibariyle neredeyse bünyesindeki tüm yazılımlar için bir güncelleme yayınladı. Firma tarafından yeni işletim sistemleri iOS 11, tvOS 11, watchOS 4 ve Safari 11 güncellemesi yayınlanırken, firma gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte tüm tüketicilerin bu güncellemeyi yüklemesi gerektiğini belirtti.


Safari 11 güncellemesiyle birlikte performans, gizlilik, uyumluluk ve güvenlik anlamında birçok iyileştirmeler gerçekleştirilirken, firma bu yeni tarayıcı sürümüyle birlikte gelen yenilikleri şöyle sıralıyor;


- HTML videolar ile sesler için güncellenmiş ortam denetimi
- Kişiler kartlarını otomatik olarak doldurma özelliği
- Performans ve verimlilik arttırma
- Gereksiz sesli ortamların otomatik olarak oynatılmasını durdurma
- Okuyucu, içerik engelleyiciler, sayfa büyütme ve otomatik oynatma ayarlarının web siteleri için ayrı ayrı veya tüm web siteleri özel olarak yapılması

Eğer sizde bir Mac bilgisayar kullanıcısıysanız bu güncellemeyi dilediğiniz gibi Mac App Store üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yükleyebileceğinizi unutmayın.

Firma tarafından Mac bilgisayarlar cephesinde güncellemelerin sürmeye devam edeceğini ve 25 Eylül itibariyle macOS High Sierra masaüstü işletim sisteminin yayınlanacağını da sizlere hatırlatalım.

Whatsapp