Robot akıllı telefon Sharp RoBoHon'ın fiyatı oldukça yüksek

Sharp RoBoHon akıllı telefon bütçesi yüksek teknoloji meraklıları için geliyor.

Akıllı telefon pazarı her geçen gün daha da gelişirken, özellikle tamamen dokunmatik ekranlı modeller büyük ilgi görüyor. Artık cihazlar metal kasa tasarımı ile geliyorlar ve şu anda 5" seviyesinde önemli modeller şekillenmiş durumda.

Parmak izi tarayıcısı, Force Touch ekranlar, OiS destekli kameralar ile akıllı telefonlar, teknoloji meraklılarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Ayrıca farklı akıllı telefon modelleri de pazarda alıcı arayabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Japonya'nın önemli donanım üreticilerinden olan Sharp tarafından geçtiğimiz sene tanıtılan Robohan adındaki akıllı telefon olmuştu.

Konsept bir tasarım olarak gelen Sharp RoBoHon, akıllı telefondan daha çok bir robota benziyor. İnsansı bir robot tasarımı bu yeni akıllı telefonda yer alırken, oldukça da eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni akıllı telefonunun çıkışını duyuran firmanın Sharp RoBoHon için belirlediği fiyat etiketi ise 1.800$ olmakta. Bu da cihazın bütçesi oldukça fazla kullanıcılar için geleceğini gösteriyor.

Sharp RoBoHon'un arka yüzünde 2" büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Ön kamera ile farklı insanları tanıyabilen Sharp RoBoHon da ayrıca ses tanıma teknolojisi de bulunuyor..

Cihazda ayrıca projectör de yer alırken, işletim sistemi ise Google Android 5.0 Lollipop olarak belirlenmiş.

Bakıldığında akıllı telefondan daha fazla robot bir kişisel asistana çok daha fazla benzediğini söyleyebiliriz. 

Whatsapp